Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Premier Drumcorps mag Sinterklaas voorgaan

13 November 2021 | Premier Drumcorps

Nadat we vlak na de zomer een aantal serenades hadden verzorgd, werd het weer stil voor het Drumcorps. De viering van Alkmaars Ontzet bijvoorbeeld ging in afgeslankte vorm wel door, maar zonder optochten. En dus ook zonder Premier. Dat dreigde ook voor de Sinterklaasintochten, maar uiteindelijk mochten we in Krommenie toch in actie komen.

Door Johan Lok

Op 13 november werd er dus verzameld in het Music Centre om lopend op pad te gaan richting de stoet die al onderweg was door Krommenie. Het vertrek moest even uitgesteld worden met schrijver dezes als schuldige. Wegens een scheur in mijn zwarte broek had ik die mee naar huis genomen om te laten maken. En daar lag hij dus nog steeds, toen ik hem van het hangertje af wilde halen.

Op de fiets van Kevin zou ik even heen en weer racen, maar zijn tweewieler bleek zulke slappe banden te hebben, of ik ben veel te zwaar, zodat ik de eerste bocht bijna uit vloog.

Uiteindelijk stond ik overigens wel als eerste met sjako op klaar om te vertrekken.

De Sinterklaasoptocht was anders dan voorgaande jaren. Anders dan vorig jaar in de zin dat er toen helemaal geen intocht was en anders dan de jaren daarvoor omdat Sint niet per boot op de Vaartdijk aankwam. Er was ditmaal gekozen voor een lange tocht door heel Krommenie. De kinderen kwamen dus niet naar Krommenie, Sint ging naar de kinderen. Daarbij wisselden het Drumcorps en Con Anima elkaar af in de stoet.

Wij gingen spelend richting het Bertrand Russell College, waar we in moest voegen tussen de geluidswagen en de auto met Sinterklaas. Niet echt een gelukkige plek, aangezien de Sinterklaasliedjes uit die geluidswagen bleven komen. En dat werkte voor een aantal van ons nogal hinderlijk.

Wij liepen de route door het dorp voorafgegaan door Majorettepiet. Deze charmante Piet leverde mij overigens een Facebook-ban van 24 uur op omdat ik een foto had geplaatst waarop zij stond. En ja, Mark Zuckerberg mag dan zelf enorm onder vuur liggen, z’n personeel moet streng op blijven treden tegen foto’s van Zwarte Pieten. Bij dit verhaal dus alleen maar een foto van het Drumcorps, het is helaas niet anders.

Bij het Rosariumplein haakten wij dus weer af en nam Con Anima onze plaats in. Wij marcheerden al spelend richting het Music Centre en daar konden daar dan toch nog één betaald optreden in 2021 in de boeken noteren. Laten we hopen dat 2022 een beter jaar gaat worden. Al hoorde ik Cor al zeggen dat het nog maar zeer de vraag is of alle CGN-contests deze winter wel doorgang zullen gaan vinden. We gaan het zien.