Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Hier doen we het eindelijk weer voor

5 September 2021 | Premier Drumcorps

De datum 5 september 2021 is een bijzondere voor Premier. Het is namelijk de eerste keer dat we na de hele corona-pandemie eindelijk weer eens mochten optreden. Want nadat we vorig jaar begin maart terugkeerden van een aantal dagen Zweden, ging echt alles op zwart.

Door Johan Lok

Op 5 september waren we er weer. Want terwijl er maar een paar repetities plaats hadden gevonden, stond er een ploeg om te zoenen. Slechts een paar mensen ontbraken en de rest speelde alsof er nooit corona heeft bestaan. Zelfs het formeren van een arkje (een bepaalde opstelling om stilstaand te spelen) ging bijna als vanzelf.

Er werd die zondag echter nog iets duidelijk. Mocht u op de Facebook-pagina van Muziek Organisatie Krommenie (dus niet die van Premier Drumcorps, want daarop is het oudste bericht van januari 2019, toen corona zelfs nog moest worden uitgevonden) nog niet het filmpje hebben gezien dat daarop is gedeeld van Trudy van der Sluijs over onze komst in Assendelft, raad ik u aan dat eerst even te doen, voordat u verder leest.

Bekeken? En was u ook geraakt door de beelden van de ontdane Trudy? Toen ik ze voor het eerst zag, moest ik even slikken. Want terwijl wij daar in Assendelft aan komen lopen en ik heerlijk op mijn cymballs loop te hengsten als een blij ei dat eindelijk weer eens mag, heb ik me eigenlijk nooit gerealiseerd wat onze komst betekent voor degene voor wie we spelen. Trudy’s man John wist niet wat te zeggen en Trudy zelf had het liefst een potje gehuild in de armen van de vrouw die vlak naast haar staat. De emotie spat er bij dat echtpaar vanaf, zodat we John onmiddellijk vergeven dat hij ons een paar keer een drumband noemde, terwijl we toch echt een drumcorps zijn.

Het eerste na-corona optreden was sowieso heel bijzonder. De Van der Sluijsjes blijken te maken te hebben met een Mattheus Passion-koor en een aantal van de leden daarvan namen voor ons plaats. Begeleid door Ruud Luttikhuizen, zongen zij een aantal van nieuwe teksten voorziene leuke liedjes. In Een Rijtuigie bijvoorbeeld, maar ook Het Land Van Maas En Waal. Bij het laatste lied was ons gevraagd mee te doen. Begeleiden en meezingen. Het ging om de onvervalste Guus Meeuwis-hit ’t Dondert En ’t Bliksem. Ook weer een eigen tekstje, maar het la laa lalalalaalala kon iedereen natuurlijk meezingen. We gaan deze op één of andere wijze ook opnemen in het Drumcorps-repertoire.

Weer terug bij de auto’s werd ingeladen en gingen we terug naar Krommenie. Niet naar het Music Centre, maar naar de opa en oma van Co en Auke. Oma Broertjes vierde namelijk haar 84ste verjaardag en aangezien zij een grote fan is van Premier, konden we daarbij uiteraard niet ontbreken. De serenade werd enorm op prijs gesteld en er was voor ons iets te drinken en te eten.

Al marcherend terug naar de auto’s, hadden Co en Auke nog een kleine verrassing, namelijk één van de nummers van de straatvolgorde in een swingender vorm. Dat willen we erin gaan brengen als een verrassing tijdens het lopen. Het strak opererende Drumcorps dat dan ineens heel swingend over straat gaat. Het mag duidelijk zijn. De kop is er af en iedereen heeft absoluut zin in.