Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Slotbarbecue de eerste activiteit

9 July 2021 | Algemeen

Bizar, anders kun je het niet omschrijven. De jaarlijkse slotbarbecue was dit seizoen niet de alleen de laatste activiteit van het Premier-seizoen, maar tegelijkertijd ook de eerste. De afsluiting van een seizoen zonder optredens en maar enkele repetities.

Door Johan Lok

Op 9 maart 2020 stapte ik bij ons Music Centre de bus uit na terugkeer uit Zweden waar het Drumcorps een aantal optredens en een contest had gedaan. Exact 16 maanden later, op 9 juli 2021 keerde ik weer terug bij datzelfde Music Centre.

Tussendoor was die gesloten, op een paar weken na dat er even in groepjes gerepeteerd mocht worden. Een bizarre tijd dus.

Het seizoen van Premier wordt altijd afgesloten met een barbecue. Vorig jaar ging die niet door, maar dit jaar kon en mocht het gelukkig weer. Het werd een bijzonder weerzien met leden en aanhang.

In dat anderhalve jaar is er veel gebeurd. Verkeringen die uitgingen bijvoorbeeld, maar ook jeugdleden die ineens een meter de hoogte in zijn geschoten. 

Dankzij de vaccinaties en de versoepelingen konden we onder leiding van grillmaster Erik genieten van heerlijke stukken vlees, salades en sausjes. Een aantal van onze leden zijn inmiddels twee keer gevaccineerd en diverse jeugdleden hebben in ieder geval één vaccinatie ontvangen. Co ook, maar dat bleek een verhaal apart. Na de prik voelde hij zich niet helemaal oké. Een aanwezige verpleegster had dus de tijd van haar leven, eindelijk iets te doen. Co moest met z’n hoofd tussen z’n knieën, kreeg een lauwe (want de koeling lag vol met vaccins) cola, moest een uur blijven en werd begeleid naar z’n auto. Op z’n status kwam de mededeling ‘liggend prikken’ en wanneer hij gaat voor z’n tweede prik moet Romy mee om z’n hand vast te houden.

Zijn verhaal had er in ieder geval voor gezorgd dat Larissa de zenuwen had voor haar eerste prik. Maar achteraf viel het gelukkig allemaal heel erg mee, zo vertelde ze.

Larissa was in de afgelopen tijd ook nog eens geslaagd voor haar schoolexamen. Want ook dat ging in de afgelopen anderhalf jaar, hoe moeizaam ook, natuurlijk gewoon allemaal door. Zo haalde July haar rijbewijs en heeft ze al een auto ook.

Na de zomervakantie staan er een aantal optredens gepland, waarvan begin september de eerste. En we gaan hopen op een heus winterseizoen. Maar terwijl wij zaten te barbecueën, kondigden Mark Rutte en Hugo de Jonge op televisie weer een aantal beperkende maatregelen aan vanwege de snel oplopende hoeveelheden besmettingen. We gaan dus zien wat er allemaal mogelijk zal zijn. De jaarlijkse barbecue neemt niemand ons in ieder geval af.