Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Premier Drum Corps i Sverige, del en

7 March 2020 | Premier Drumcorps

Op vrijdag 6 maart was het dan eindelijk zover, het Premier Drumcorps kon afreizen naar Zweden. Hoewel het vanwege het oprukkende Corona-virus nog spannend was of we wel welkom waren in Zweden.

Door Johan Lok

Con Spirito uit Joure, met wie we samen in de bus ruchting Zweden zouden reizen, haakte op donderdagavond 5 maart helaas zelf af. Zij durfden de trip niet aan. Toen er bericht kwam uit Zweden dat we mochten komen, maar dat er alleen niet in de school waarin werd opgetreden, mocht worden geslapen, was de kogel door de kerk. Het Drumcorps, maar ook HiP en Passie uit Zoetermeer vertrokken op vrijdagmiddag richting Mölnlycke, waar een weekend werd doorgebracht.

De eerste activiteiten vonden al eerder plaats. Al onze instrumenten plus alle andere benodigdheden stonden al klaar en op donderdagavond kwamen HiP en Passie daar nog een lading bijbrengen. 

Vrijdagochtend om 10.00 uur kwam de vrachtwagen van CGN voorrijden en moest alles worden ingeladen. Dat ging allemaal redelijk snel en na gedane arbeid was het goed rusten met een kop koffie. Kevin werd er op uitgestuurd om grote mergpijpen en roze koeken te halen om de koffie extra feestelijk te maken. 

Daarna konden we de vrachtwagen uitzwaaien, die aan de lange reis ging beginnen. De leden van het Drumcorps volgden ’s middags. Om half drie was de bus er en kwamen de leden bepakt en bezakt aanzetten bij het Music Centre.

We werden uitgezwaaid door diverse ouders en daarna werd koers gezet richting Joure. Con Spirito ging weliswaar niet mee, maar we moesten daar nog wel een eigen lid ophalen. Erik had namelijk meegedaan aan de NK Stucen in Friesland en zou daarom samen met Con Spirito opstappen. Nu was hij echter de enige die bij de MacDonalds van Joure op ons stond te wachten.

Met enkele tussenstoppen ging de reis verder richting Zweden. Even voor Hamburg werd de Mac opgezocht en daar troffen we ook de andere bus, met daarin onze Zoetermeerse reisgenoten. 

De volgende etappe was de pont richting Denemarken. In het havendorpje Puttgarden gingen we aan boord en zetten we koers richtig het Deense eiland Lolland, waar we aankwamen in Rodby. Op de pont was al snel een kinderspeelplaatsje met een glijbaan en een schommel gevonden.

Daarna zetten we koers naar Zweden. Daarbij reden we over de Sontbrug en kregen we rond 2.00 uur bij de Zweedse grens de douane in de bus. Gelukkig had René in Krommenie al gekeken of iedereen wel een geldig paspoort bij zich had, zodat de douanemannen al snel weer vertrokken waren en we ons op konden maken voor het laatste stuk richting Mölnlycke. Die werd voornamelijk, op Suus en Jalisa na, die niet in slaap te krijgen waren, slapend dan wel trachtend uit te rusten doorgebracht.

Vroeg in de ochtend werd Mölnlycke bereikt, waar we te gast waren in het Hulebäcksgymnasiet, een enorme bovenbouw voor het voortgezet onderwijs. Daar kwam ook al snel de vrachtwagen met instrumenten aan, zodat er vrijwel gelijk uitgeladen kon worden. Nadat onze eigen spullen naar de klas waren gebracht, die tijdens het weekend onze kleedruimte was, was het tijd voor ontbijt. Heel veel Deense produkten, die allemaal prima smaakten. Een kleine aanpassing was er wel. René had namelijk gezorgd voor hagelslag en chocoladepasta. 

Na het ontbijt konden alle instrumenten klaargezet worden en vond er een uitgebreide repetitie plaats in de sportzaal, waar later die dag de contest plaastvond. Leuk was het daarbij dat die repetitie werd bekeken door leden van de Zweedse bands, zoals het Malmö Drumcorps en Got Motion uit Göteborg. En hun reactie was enthousiast. Na onze repetitie hadden we ook tijd om de repetitie van HiP te zien. Hun show Into The Light mag er zijn.

De Zweedse organisatie Sipaa was dolblij met de komst van Premier en HiP, aangezien ook nog twee Zweedse bands afzegden. Wij kwamen samen met HiP en het Malmö Drumcorps uit in de Percussion A Class. Er was leuk contact met de leden van Malmö, die tot nu toe altijd te maken hadden met Got Motion. ’Maar die zijn te goed voor ons, van jullie kunnen we dingen leren en vergelijken.’ En dat gold andersom natuurlijk hetzelfde.

Tijdens de Prelims eindigden wij als derde. Malmö werd tweede en HiP stond daar net boven. Tijdens de finals gingen we alle drie in punten omhoog, wij bijvoorbeeld van 63.63 punten, naar 64.38 punten. Daardoor veranderde er in de eindstand niets. Wel hadden we dit keer drie punten meer dan eerder in Wijchen. 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking traden Premier en HiP nog op, waarbij we elkaar afwisselden en HiP onze Samba Rumba speelde. Mooi bij Sippaa was dat alles heel ongedwongen ging en veel minder massaal was dan bij CGN. Als het niet zo ver weg was, zouden we er waarschijnlijk ieder jaar naar toe gaan.

Nadat er omgekleed was, was het tijd om te gaan eten. Maar toen we op het punt stonden de school uit te lopen, kwam de organisatie vertellen dat de instrumenten toch uit de sporthal moesten en terug naar de school. Dus duurde het nog even voordat we naar de pizzeria konden. Daar werd heerlijk gegeten, waarna koers werd gezet per bus naar Göteborg. Vanwege de Corono-dreiging mochten we namelijk niet in de school slapen, maar dienden we uit te wijken naar het gebouw van Göteborgs Skyttesportförening. We sliepen er gezellig met HiP in één ruimte en dat iedereen heel moe was, bleek wel. Toen de luchtbedden waren opgeblazen, ging het licht uit en was iedereen vrijwel gelijk in slaap.

 

Wordt uiteraard vervolgd