Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Militairen in Wijchen

8 February 2020 | Premier Drumcorps

Het Premier Drumcorps verschijnt zo nu en dan op bijzondere wijze op de vloeren van de sporthallen waar de CGN-contests worden gehouden. We zagen ze al eens als ontsnapte gevangenen. Dit jaar lopen ze er als militairen bij.

Door Johan Lok

Een bijzondere contest op 8 februari in het verre Wijchen voor uw verslaggever. Al jarenlang begeleidt hij Drumcorps en Cadets, maar ditmaal stond echter voor het eerst als deelnemer op de vloer. Dat haalde de gemiddelde leeftijd van Premier danig omhoog.

We troffen het gelukkig met het weer. Toen vorig jaar de Cadets in Wijchen hun kunnen vertoonden was het behoorlijk stoormachtig. Ditmaal kwam er ook een storm aan, maar die startte pas zondag.

We moesten het deze zaterdag overigens zowel letterlijk als figuurlijk zonder storm doen, want het was in eerste instantie de bedoeling dat ook de Cadets van de partij zouden zijn. En hun show heet… inderdaad Storm. Maar omdat een aantal Cadets dit winterseizoen bij het Drumcorps bijspringen en er ook nog wat afzeggingen waren, slaan de Cadets even over.

Voordat we op moesten stond hun concurrent Woodi wel op de vloer. Die brachten een leuke show en we kunnen gerust stellen dat onze Cadets daar een hele kluif aan hadden gehad. Wat ze lieten zien zag er namelijk heel leuk uit.

Het Drumcorps bracht vervolgens de show Clicks, geschreven door Jasper en ons oud-lid Rob Hagen. Positieve geluiden toen we weer van de vloer waren en dat leverde een goed gevoel op. Helaas konden we door het strakke tijdschema van CGN onze concurrenten H!P en Advendo niet zien en horen. Het bleef dus spannend tot de Olympic Retreat. Die uurtjes werden onder meer kaartend, kletsend en snoepend doorgebracht.

Het Drumcorps bleek 61.45 punten bij elkaar te hebben gespeeld en geshowd. Helemaal geen slecht resultaat, ware het niet dat H!P en Advendo daar met 66,35 en 68,95 punten toch wel een stukje boven stonden. Er moet echter niet vergeten worden dat we voor het eerst sinds een paar jaar weer aan Marching meedoen. In de nabespreking met de juryleden bleek ook dat er nog genoeg verbeter- en veranderpuntjes zijn en daar gaat de komende maand uiteraard hard aan gewerkt worden.

Onze volgende contest is niet naast de deur, die vindt namelijk in het Zweedse Göteborg plaats. En laat onze vrienden van H!P (die al jaren iets met Zweden hebben) daar nu ook zijn. Dus kunnen we daar al de ‘strijd’ met ze aangaan.

Na de uitslag en het maken van een foto, werd het wachten in de kantine. Auke, Co en Jasper hadden namelijk nog een nabespreking, waarna René juist weer een voorbespreking had (over Zweden).

Tegen achten werd er koers gezet richting de Mac. Dat werd die in Waardenburg. Daar bleek dat Kevin een goede band had met het personeel. Terwijl iedereen voor hem nog stond te wachten op zijn of haar bestelling had hij alles al. Al snel bleek hij een echte liefhebber. Want wie van het drumcorps ook iets te veel had, kon het bij Kevin kwijt. Hij verorberde alles met smaak.

Voordat we richting Krommenie vertrokken, vertelde René nog het één en ander over Zweden. Dat wordt een heel spektakel, echter zonder ook maar een druppel drank en ook zonder feestavond. Maar reken maar dat het een weekend gaat worden dat iedereen nog lang zal bijstaan. Voorlopig echter eerst nog een maand keihard trainen.