Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Geslaagd trainingsweekend in Huizen

7 December 2019 | Premier Drumcorps

Voor het eerst sinds een aantal jaren, reisde het Drumcorps weer eens af richting Huizen voor een trainingsweekend. Er staat deze winter een marching-show op het programma en bij The Pride beschikken ze over een zaal waar die uitgeprobeerd en getraind kan worden.

Door Johan Lok

Dus werd op zaterdag 7 december koers gezet richting Huizen. Maar eerst werd er in het eigen Music Centre nog gerepeteerd. Dat deden we zonder Romy, die voor ons aan het koken was. Na de repetitie werden de tafels in de gang gezet, waar spelletjes werden gespeeld tot Romy met de pannen macaroni verscheen. Daar werd heerlijk van gegeten, compleet met een heerlijk dessert toe.

Er was al ingeladen, zodat we daarna gelijk naar Muiden konden vertrekken. Daar werd na het uitladen eerst onder leiding van Jasper aan marching gedaan. Vervolgens werd er allereerst gescheiden gerepeteerd. De pitt oefende de showmuziek en het field de showfiguren. Aan het eind van de avond kwamen we samen om te kijken hoe ver we stonden. En dat viel eigenlijk niets tegen. Dus werd er aan het eind van de avond gezellig met z’n allen plaatsgenomen bij de bar voor een drankje(s), hartige hapjes en zoutjes. Er werden spelletjes gespeeld en rond één uur vielen er langzaam wat oogjes dicht, zodat de één na de ander richting de zaal verdween waar geslapen werd. Uiteraard waren er ook mensen die het eigenlijk niet de moeite vonden om te gaan slapen en slechts een uurtje op hun matje dan wel luchtbed doorbrachten.

Om acht uur ’s morgens ging op meedogenloze wijze het grote licht weer aan en was er tot negen uur tijd om te ontbijten. Om de spieren op de juiste wijze los te maken, werd er gestart met yoga. Dat gebeurde onder leiding van Larissa, die ervoor zorgde dat iedereen na die les prima opgewarmd was. Vervolgens was het tijd voor marching, uiteraard weer onder regie van Jasper.

Daarna werd de hele zondag samen gerepeteerd. Zowel de complete show als muzikaal. Tussendoor was er nog tijd voor een gezamenlijke lunch, werd het slaapkwartier afgebroken en uiteindelijk werd rond drie uur ’s middags voor de laatste maal de show doorgenomen. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar er waren volop tevreden gezichten. Terugrijdend naar Krommenie konden we vaststellen dat twee dagen muziek makend en show lopend met elkaar optrekken heel erg geslaagd was. En dat we dat dus volgend jaar gewoon weer moeten doen.