Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Zaandam-Zuid eindigt niet op de Burcht maar in de kerk

23 November 2019 | Premier Drumcorps

Al heel veel jaren is het Drumcorps van de partij tijdens de intocht van Sinterklaas in Zaandam-Zuid. Die tocht eindigt steevast op de Burcht. Zo niet dit jaar, ditmaal zaten we ineens in de kerk.

Door Johan Lok

Met Suus op cymbals, bestond het Drumcorps op 23 november in Zaandam-Zuid tijdens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas uit 10 man/vrouw. Doordat René inviel en Falko ook meespeelde, was dit de eerste dat vader en zoon Vallinga samen optraden. René dacht dat dat uniek was in de Premier-geschiedenis, maar eerder liepen ook Johan en Jasper al samen in het Drumcorps.

De stoet was dit jaar niet groot. Het Drumcorps werd zoals ieder jaar voorafgegaan door de Westcoast Guard. Daarna een aantal Pieten en vervolgens de koets, waarin Sinterklaas werd gereden.

De tocht door Zaandam-Zuid was ook anders dan normaal. Dat bleek te maken te hebben dat de aankomst dit jaar niet zoals ieder jaar op de Burcht was. We eindigden nu bij een terrein vlak bij de Maranatha kerk bij het Burgemeester Ter Laanplantsoen, waar het feest verder plaatsvond. Binnen stond wat te drinken voor ons, zodat we het optreden dus eindigden in de kerk.

Nadat de auto’s waren gehaald vanaf het beginpunt, konden we inladen en op naar Krommenie. De bedoeling was dat er vervolgens nog chocoladeletters verkocht zouden worden voor de reis naar Zweden, maar omdat er vrijdagmiddag al zoveel verkocht was en er ook later nog vraag naar letters was van familie en oud-leden, bleek de voorraad zo goed als op en was dat dus niet meer nodig.