Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Ronald Smit na ruim twaalf jaar weer in het Drumcorps

8 October 2019 | Premier Drumcorps

Een bijzondere situatie tijdens Alkmaars Ontzet dit jaar. We treden altijd op tijdens de kinderoptocht ’s avonds en de grote optocht de dag daarop. Normaal is de groep ’s avonds altijd groter dan overdag. Dit jaar was dat echter andersom.

Door Johan Lok

Het scheelde niet heel veel, maar op dinsdag 8 oktober bestond het Drumcorps uit negen man, terwijl dat er maandagavond acht waren. Naast de broertjes Vallinga op de bass, konden we dinsdagmiddag Ronald Smit verwelkomen in de snareline. Bestond die maandagavond uit slechts 2 man, dinsdagmiddag liep er een line van vier. Verder een quint, cymball en drie basses.

Ronald wist het niet precies meer, maar het was volgens hem zeker twaalf jaar geleden dat hij voor het laatst in het Drumcorps had meegelopen. We moeten hem overigens een enorm compliment maken, want al heel snel liep hij rechtsvoor mee alsof hij nooit anders had gedaan. Ook alle visuals van de snares zaten er al snel in. Complimenten hoor.

We waren lekker op tijd in Alkmaar, zodat er nog tijd was om een kopje koffie te drinken. Ook ditmaal vertrokken we, net als maandagavond, als derde band. Er zat een lekker tempo in en de stoet stond maar een paar keer stil.

De afstand is altijd enorm, maar de route stond vol publiek en dan gaat optreden bijna vanzelf. Het weer was ook nog eens heerlijk om te lopen, droog en geen zon. Ideaal dus.

Ronald moest rond half vijf naar huis en exact om die tijd kwamen we ook weer op de Alkmaarse drafbaan aan, waar we eerder ook vertrokken.

Na het opruimen van de instrumenten, gingen we naar binnen om de gekregen munten in te ruilen voor patat. Toen we weer opstonden, bleek er toch wel de nodige spierpijn te zijn. Ruim twee uur lopen is ook niet niets. Maar het was weer heel geslaagd.