Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Prima optreden Drumcorps in Alkmaar

7 October 2019 | Premier Drumcorps

Met een zwaar gehavende groep werd maandagavond 7 september afgereisd naar Alkmaar. Dit door leden die op het laatste moment afzegden of ‘die niet wisten dat dit optreden ook voor hen gold’. Terwijl het toch jaarlijks terugkeert en dus gewoon in de agenda stond. Gelukkig waren Ronald en Johan er als invaller, zodat er toch nog een net Drumcorps meedeed met de kinderoptocht tijdens Alkmaars Ontzet.

Door Johan Lok

Een terecht compliment maandagavond voor Falko. Bij afwezigheid van diverse leden, er waren bijvoorbeeld slechts twee snares, werd besloten Falko gelijk op een nieuwe manier in te passen. Geen cymballs meer, die nam Johan voor z’n rekening, maar op het multi-slaginstrument dat vrij was gekomen na het vertrek van Luuk. Zonder enkele oefening liep hij er in Alkmaar mee rond alsof hij nooit anders had gedaan. En daardoor liep Auke gelijk ook niet alleen als quint. Verder had we een baseline van drie, dus in totaal acht man.

Cor had een strak plan bedacht wat betreft het uitladen en parkeren in de binnenstad van Alkmaar en dat werkte perfect. We werden vlak bij het vertrekpunt gedropt en de auto’s stonden na afloop in de buurt van het eindpunt weer op ons te wachten.

Na zoveel jaar deelname, waren we opgeschoven naar plaats drie als vertrekkende band en dat betekende dat we op het Waagplein mochten plaatsnemen en niet achter de kerk hoefden te wachten.

Het Waagplein vulde zich langzaamaan met zeker zo’n 2000 man. Voornamelijk kinderen die voor een deel leuk verlicht waren. Op dat moment realiseerden wij ons dat er helemaal niet aan verlichting gedacht was. Beetje slordig natuurlijk.

Burgemeester Piet Bruinooge ontpopte zich ondertussen als een gloedvol speecher. Hij wist het hele plein in extase te brengen. De speaker die het daarna van hem overnam, vuurde de jeugd aan om te roepen dat het licht uit moest, maar dat mislukte helaas jammerlijk.

Op weg dus maar. Het werd een geweldig optreden. Langs de route was het enorm druk en dat maakte dat het spelen en lopen bijna vanzelf ging. Voordat we het wisten, kwamen we al weer op het eindpunt aan. We werden hartelijk bedankt voor ons optreden en onze aanwezigheid en konden achter Cor aan richting de plek waar de auto’s stonden.