Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Kwart eeuw Freek en Sandra een muzikaal feestje

21 September 2019 | Algemeen

Volop dans en muziek tijdens het feest dat Freek en Sandra op 21 september vierden in De Horn in Krommeniedijk. Want behalve dat Sandra onlangs haar 25ste verjaardag vierde, is ze samen met Freek dit jaar ook nog eens 25 jaar getrouwd. En dat moest uiteraard gevierd worden.

Door Johan Lok

Bij binnenkomst werden we na het schrijven van een tekst in het felicitatieboek geconfronteerd met een bijna levensechte Sandra. Het bleek echter gewoon een pop te zijn. Voordat we de zaal van De Horn binnengingen, moesten we eerst nog op de foto. Jasper plaatste iedereen in een lijst en dat leverde een mooie herinnering op aan een al even mooi feest. Want dat werd het. In de zaal konden we vervolgens de echte Sandra en uiteraard ook haat Freek feliciteren.

Niet alleen door de feestgangers werd het een geweldige avond, maar al even zeer door het personeel van De Horn. En dat mag ook wel eens gezegd worden. Keurig gekleed, nogmaals complimenten voor de keurige outfit, werden we de hele avond voorzien van een natje en een droogje.

Met heel veel gasten van MOK, kon het niet anders dan een muzikale avond worden. Het begon al gelijk goed met een feestband, die uiteraard Lang zullen ze leven speelde, maar ook mee te zingen feestlied op de wijs van de Roberto Jacketti and the Scooters-hit I save The Day.

Daarna was het de beurt aan het duo Aura, een Americana-duo bestaande uit Auke en Jindra. Ze brachten een prima optreden, al werd het wel anders dan anders. Er werd namelijk heel veel gezellig gekletst aan de diverse tafeltjes. En dus was Aura ditmaal meer achtergrondmuziek.

De daarop volgende feestband maakte er een waar feestje van met Paul als zanger. En wanneer je Paul laat zingen, weet je dat er een moment gaat komen, dat er keihard Hééé wordt geroepen. En dat is de opmaat voor Kom Van Dat Dak Af, nu al een golden oldie in het repertoire van Paul.

Tijdens de avond werd ook onze kennis van het persoonlijke leven van Freek en Sandra getest door middel van een quiz die Larissa en Suus afnamen.

Wetende dat Sandra destijds de grote animator was van de Dansende Sterren, kon het bijna niet uitblijven dat er veel gedanst werd. Zoals onder meer de Freak die door Suus bij Esther Mijnen werd ingestudeerd. Ook anderen waren uitgenodigd de pasjes te leren en dus stond de dansvloer van De Horn al snel vol. Tja, en als er gelijndanst wordt, mag Chocolade natuurlijk niet ontbreken. Dat was destijds het grote succes van de Dansende Sterren, dat zelfs door bijna alle Premier-leden gedanst kon worden. Ook in De Horn was het weer een groot succes.

Tussendoor ging de aandacht op het podium naar een meisje dat daar niet meer weg was te slaan. Het bleek Ay Ling te zijn, een nichtje van Sandra. Al snel werd duidelijk dat ze uitermate ritmisch is en dat ze niet alleen met de base-drum overweg kon. Ook de conga en het drumstel werden door haar uitgeprobeerd. En nog even later stond ze likkebaardend te kijken naar de gitaar van voorzitter Gerritjan. Het mag duidelijk zijn, deze jongedame moeten we absoluut bij de Cadets hebben. Ay Ling blijkt echter in Zaandam te wonen, maar Auke heeft al aangeboden haar mee te nemen.

Tot slot van de avond speelde ook nog de Broertjes Band. Plus, u zult het inmiddels begrijpen, Ay Ling op slagwerk. Dat werd hartstochtelijk meezingen met een aantal nummers van De Dijk, maar ook meedeinen met het prachtige Het Regent Zonnestralen. Een heerlijk einde van een wel heel geslaagd feest.

Sandra heeft ons via Facebook al bedankt voor alle muzikale bijdragen en wij willen uiteraard op onze beurt het bruidspaar bedanken dat we aanwezig mochten zijn. Compleet met een lading rollators doen we het over 25 jaar nog een keer dunnetjes over.