Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Van een feestje komt een feestje

7 September 2019 | Algemeen

Complete verwarring, anders kunnen we het niet omschrijven. Het gebeurde tijdens het feestje dat Maud op 7 september aanbood aan haar en ook onze Johan2. Johan werd dertig en werd door Maud meegenomen naar De Kroon in Wormerveer, waar al zijn muziek- en waterpolovrienden, buren en collega’s waren. De verwarring ontstond op het moment dat Johan ons toesprak. Hij noemde Maud op dat moment toch echt zijn eega.

Door Johan Lok

En dat betekent dus niet meer en niet minder dan dat het binnenkort over is met dat obscure samenwonen van Johan en Maud, wanneer ze elkaar het jawoord hebben gegeven. En veel belangrijker, wij dus weer een feestje hebben.

Het was 7 september ook al een heuse feestdag, aangezien ook Erik die dag zijn verjaardag vierde. Al komt die, vergeleken bij Johan, natuurlijk pas kijken. Hij is dit jaar immers 19 geworden. Dat de twee op dezelfde dag een feestje vierden, heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met een zekere staat van dronkenschap waarin Erik verkeerde toe hij met Maud sprak over het vieren van de verjaardagen. ‘Ik heb hem duidelijk gezegd wanneer ik Johan’s verjaardag ging vieren. Dat was prima, zei Erik.’

Het werd voor sommigen daardoor een beetjes switchen van de ene locatie naar de andere. Er was zelf gekeken of er geen hop on-hop off bus de hele avond rondjes zou kunnen rijden, maar er was helaas geen chauffeur te vinden die dit ‘rondje om de kerk’ voor zijn rekening wilde nemen.

In Wormerveer moesten we een flinke tijd wachten tot het feestvarken zich meldde. Nu was dat geen probleem, aangezien de bar al open was. En dat was maar goed ook, aangezien het in De Kroon behoorlijk warm was.

Tegen negen uur zagen we Johan ineens aan de zijde van zijn Maud komen langsrijden. Maud bleek hem in Krommenie en Wormerveer echt alle kanten op te hebben gestuurd, zodat hij geen idee had wat nu het eindpunt zou worden.

Het was overigens een Sensation White-feestje en de meesten hadden zich keurig gehouden aan het kledingverzoek wit, zelfs Jindra. We zagen echter ook één volslagen weigeraar. Een dame in een compleet zwart jurkje. Maar wel een heel spannend jurkje, dus dat kon wat ons betreft ook gewoon voor wit doorgaan.

Maud had gezorgd voor veel taart, onder meer drie door verschillende mensen gemaakte monchoutaarten met kersen. Die hebben we zorgvuldig uitgetest en als een serieuze Heel Holland Bakt-jury beoordeeld. Van één van de taarten waren de kersen heerlijk, maar was de bodem wat te dik. Van een andere taart was de bodem echt veel te aanwezig, terwijl van de derde taart de bodem geweldig was. Alleen waren daarvan dan weer de kersen wat doorsnee. Er was verder ook appeltaart die een flinke voldoende scoorde en cake, die ver boven de traditionele begrafeniscakemaardanopeendertigsteverjaardag-cake uitsteeg.

De Premier-leden bleven uiteraard weer het langst hangen en dat terwijl er de volgende ochtend gewoon weer opgetreden moest worden. En dat dan zonder Johan, aangezien die brak was. Merk je toch dat hij ineens hard ouder wordt. We hebben daarom vader en moeder De Boer maar uitgenodigd om zondag gezellig op de fiets even een kijkje te komen nemen bij ons opreden in Krommeniedijk. Ook voor hun is het immers wel eens leuk om te horen dat het zonder hun zoon best wel heel lekker kan klinken.

Het mag duidelijk zijn dat het uitermate gezellig was. Dat bleek ook wel uit het feit dat zelfs de broertjes Vallinga niet naar huis te slaan waren. We kijken uit naar het trouwfeest, maar daaraan voorafgaand uiteraard nog een verlovingsfeest en een vrijgezellenavond. De komende tijd zitten we dus weer goed.