Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps als ritmische wekker

30 August 2019 | Premier Drumcorps

Alweer een aantal jaar is het traditie dat een groepje aan het begin van het studiejaar afreist naar Overveen om daar de Inholland-studenten, die daar een introductieweek hebben, wakker te trommelen. Ook dit jaar was dat weer het geval. Co, Kevin, Nick, Johan, René, Larissa en Tess verzamelden daarom op 30 augustus al om 6.00 uur in het Music Centre om als ritmische wekker te dienen.

Door Johan Lok

Dat het erg vroeg was, bleek wel uit het feit dat Nick ineens met twee linkerschoenen rondliep. Nadat alles was ingeladen, reisden we af richting Overveen, waar de bus zonder problemen het terrein van de sporthal binnenreed. René had echter wat meer moeite. Hij bleek, heel stoer zonder bril het adres te hebben overgenomen, maar in plaats van huisnummer 11 huisnummer 51 te hebben ingetikt. Tja…

We gingen dit keer stil naar binnen, stelden ons midden in de hal op, waarna Co intikte. Nadat wij iedereen de stuipen op het lijf gejaagd hadden, ging het licht aan, waarna de studenten na pas een uurtje slaap, weer wakker waren.

Voor ons was er daarna koffie. Aan de bar werd Kevin begroet door een studente die warme melk voor haar bordje Brinta kwam halen. Met krakende stem vertelde ze dat ze in totaal die week maar tien uur had geslapen en dat medestudenten de koffers van haar groepje wilden verstoppen. ‘Daarom hebben we een muur gebouwd.’ Die bestond uit een aantal vellen toiletpapier, flink effectief dus.

Daarna was het tijd voor ons om al spelend weer te vertrekken, zodat een aantal ondertussen weer ingedommelde studenten opnieuw wakker schrokken. Buiten stond voor ons weer het traditionele kratje bier klaar. Larissa werd op het station afgezet, zodat ze, in uniform richting familie kon en wij reden weer terug naar Krommenie. Dat begon, toen wij weer bij het Music Centre waren, langzaam te ontwaken.