Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Feestje in Alkmaar

22 June 2019 | Premier Drumcorps

Het optreden tijdens de Wandel4Daagse in Alkmaar is jaarlijks het hoogtepunt voor Premier. Alles en iedereen rukt daarvoor uit. Drumcorps, Cadets, Incredibles en Snikkelpeppers. Alles wordt ui de kast getrokken om de wandelaars te vermaken.

Door Johan Lok

We staan dan in de buurt van Grote Sint Laurenskerk. Daar vond dit jaar een Orgelconcert en daarbij wensten ze buiten geen geram van die slagwerkers. Andere vaste plekken had de organisatie echter helaas niet. Vandaar dat we gevraagd werden om groepen lopers te begeleiden richting de finish. Dat hebben we eerder ook al eens gedaan en dat was toen heel veel wachten. Vandaar dat we niet bepaald in het allerbeste humeur afreisden. Maar ja, er wordt wel weer geld voor de vereniging mee verdiend. Hoe anders bleek dat uit te pakken.

Er werd op 22 juni dus alleen door het Drumcorps opgetreden. We konden wel drie nieuwkomers verwelkomen. Vanuit de Cadets waren Suus, Jessie en Falko aan het Drumcorps toegevoegd. Op die manier hadden we in één klap een geweldige cymballine en hoefde ondergetekende dus niet in actie te komen. En het moet gezegd worden, ze deden het prima.

Parkeren deden we op een hele rustige plek, namelijk het afgesloten terrein van KPMG, de werkgever van Johan2. Tijdens het uitladen deed Falko gelijk van zich spreken door een cymbal uit z’n handen te laten vallen.

Zonder te spelen, met alleen Co die op iedere tel een tik gaf, liepen we naar het verzamelpunt. Die kreeg zelfs applaus voor zij getik. Maar dat gebeurde dan ook wel heel ritmisch. Onze verzamelplek bleek de plek bij de kerk, waar we eerder al eens hadden gespeeld. Daar bleek een dj te staan. U begrijpt het waarschijnlijk al. Zet een dj bij de losgeslagen jeugd van Premier en het wordt groot feest. Dus werd er gedanst op allerlei nummers, kreeg de dj steeds meer zin en vergastte ons zelfs op liedjes van K3 en kabouter Plop. Onze jeugd presteerde het zelfs een polonaise door een winkel te organiseren. Eén groot feest dus.

Het moet overigens gezegd worden, Falko was de eerste die door één van de wandelaars gezoend werd. Die mevrouw viel duidelijk op een groen blaadje. Ook Anke uit Assendelft kwam langs gewandeld. Ze vond het jammer dat we niet speelden. Maar gelukkig zagen we haar later nog in het centrum toen we wel spelend langs kwamen marcheren.

Op de vraag vrijdag van Luuk, die zaterdag overigens alweer voor de zoveelste keer schitterde door afwezigheid, wat M & M nu precies betekende, appte Cor een hele lijst met regels. Keppie af, zat daar echter niet bij. En dat is dus iets wat nog flink geoefend moet worden om dat gelijk te krijgen.

De bedoeling was dat we niet langs de finish zouden lopen, maar uiteindelijk deden we dat wel en dat maakte de tocht nog leuker. We waren zelfs op het grote scherm te zien.

Na de tweede ronde was er een ijsje, aangezien we na afloop gelijk weggingen en niet naar onze vaste ijswinkel gingen.

Door de aanwezigheid van de dj werd het een geweldige dag, waarbij we vier keer een groep begeleid hebben van de kerk naar de finish. De derde keer was dat een groep Veva Maritiem die in opleiding zijn bij de Marine in Den Helder. Zij namen het halverwege even van ons over door te zingen tijdens de lopen.

Na vier keer konden we gelijk door naar de auto. We verdenken Johan2 er echter van dat hij de weg kwijt was, want de afstand terug was veel langer dan de afstand terug.

Weer terug in Krommenie konden we constateren dat het laatste optreden van het seizoen er weer opzit. Wat nog volgt is de afsluitende barbecue met een branddemonstratie door René V. En dan gaan we beginnen aan een welverdiende zomervakantie.