Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

De spelletjes van Lars

14 June 2019 | Premier Drumcorps

Het is een optreden dat we ieder jaar doen en waar we altijd weer naar uitkijken. Het is namelijk een mooie, redelijk korte afstand om te lopen en bijzonder genoeg is het bijna ieder jaar prachtig weer. En dan heb ik het over de afsluitende avond van de Avondvierdaagse in Velserbroek.

Door Johan Lok

Dit jaar was het de eerste avonden van die vierdaagse geregeld slecht weer. Eén van de organisatoren vertelde ons dat ze op donderdagavond zelfs drie flinke buien op hun hoofd hadden gehad. Tijdens de slotavond op 14 juni was het echter weer prachtig weer.

In het Music Centre konden we tijdens het verkleden Kevin feliciteren. Hij is één van de geslaagden dit jaar en was dus vanzelfsprekend in een prima humeur.

Toen we aan kwamen rijden bij het parkeerterrein in Velserbroek waar altijd verzameld wordt, stond daar een mevrouw die lid is van Showband Hoorn, de andere band waarmee we ieder jaar de muziek verzorgen in Velserbroek. Ze bleek vastbesloten geen stap opzij te gaan en ook toen er na ons auto’s kwamen, moesten die om haar heen. Zelfs een busje dat daar best moeite mee had. Mevrouw deed echter geen stap opzij.

We waren lekker op tijd, dus Lars besloot nog maar even een spelletje op zijn mobiel te doen. Dat trok de aandacht van een aantal lopertjes, die belangstellend meekeken. Volgens hen was Lars best wel goed in het spelletje.

Ondertussen bleek Tess een heuse fan te hebben. Het is Joey, die vorig jaar ook al even op een quint heeft geslagen. Hij kreeg van Tess haar stokken om de bass uit te proberen. Als dank kreeg zij op haar beurt een tekening van hem, die nu op één van de deuren van ons Music Centre hangt. Joey wil heel graag lid worden van Premier, maar ja… van Velserbroek naar Krommenie en weer terug is nu eenmaal wel een stukje rijden iedere week.

Er waren dit jaar minder scholen die meedoen aan de Avondvierdaagse. Dat had te maken met het feit dat tegelijkertijd de Cito-toets plaatsvond en ouders vonden dat hun kind dan op tijd naar bed moest. Naar mijn idee is het dan juist lekker om ’s avonds even een eind te wandelen. Ook waren er schoolreisjes. Eveneens een beetje vreemd omdat een jaar van te voren al bekend is wanneer de Avondvierdaagse wordt gelopen.

Showband Hoorn liep, net als vorig jaar voorop en wij volgden middenin de stoet. Opvallend was het dit jaar dat we geen enkele last hadden van klierige kinderen. Dat maakte het lopen van de route een stuk aangenamer. Verder ging het ook nog eens snel. Geen enkele keer hoefde er te worden gestopt en ook bij het plein konden we, zij het rustig, gewoon doorlopen. Op het plein hebben we staand nog een keer de straatvolgorde gedaan en daarna was het afmarcheren om iets te drinken en te wachten tot de auto’s er waren, zodat er ingeladen kon worden.

Terug in Krommenie werd, zoals ieder jaar, nog even lekker buiten gezeten. Toen het wat te fris werd, werd naar binnen verhuisd en kwamen de spelletjes op tafel. En toen werd het toch nog heel erg laat. Of beter gezegd vroeg, de volgende ochtend.