Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Het IJsselmeer rond zonder de Afsluitdijk

30 May 2019 | Premier Drumcorps

De laatste twee keer dat de Ronde om het IJsselmeer wordt georganiseerd in Assendelft, gebeurt dat met een hindernis. Door het afsluiten van de Afsluitdijk voor fietsers moet de oversteek van Friesland naar Noord-Holland met een busje worden gedaan. Het einde was echter zoals altijd. Voorafgegaan door het Drumcorps gingen de fietsers in optocht over de Dorpsstraat.

Door Johan Lok

Ook dit jaar was het weer prachtig weer op Hemelvaartsdag. Wat veel wind volgens de fietsers, voor wie de Afsluitdijk zonder de fietsen toch een uiterst vermoeiend stukje werd. Het bleek zo warm in de busjes te zijn, dat velen in slaap sukkelden tijdens de rit. Daarna moest echter nog door heel Noord-Holland worden gefietst.

Rond half vijf waren ze in Assendelft en ging het Drumcorps ze vooraf richting het Wapen van Assendelft. We hadden ditmaal een iets grotere groep dan vorige week in Assendelft, maar toch weer heel wat afwezigen. Gelukkig vielen Ronald en Johan in, zodat er toch een mooi cluppie liep.

Aangekomen bij het Wapen moesten we even wachten tot de man met de muntjes bij de deur stond. We kregen hele nieuwe muntjes, maar het bier smaakte gewoon ouderwets goed. En dat was mooi, want het was onderweg behoorlijk warm.

Daarna inpakken en weer op weg naar het Music Centre. We kwamen bij RTV Zaanstreek nog mooi in beeld. Die beelden staan op onze MOK-facebookpagina, mocht je ze nog niet gezien hebben.