Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Tegenvaller voor het Drumcorps

30 March 2019 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Natuurlijk, Rob Hagen, de componist van de show Invasion, wilde graag naar de 80 punten en het werden er ruim 78. Dat was dus prima. Maar iedereen had na het optreden tijdens de Finals gedacht dat we boven Unik Star zouden eindigen. Dat lukte dus niet. De Fransen behaalden 0,8 punten meer. Een fikse tegenvaller.

Door Johan Lok

Toen tijdens de Olympic Retreat de uitslag van het Drumcorps bekend werd gemaakt, was het even schrikken. Premier tweede en Unik Star winnaar. En dat met een verschil van slechts 0,8 punten. En dat terwijl iedereen er toch wel zo’n beetje op gerekend had dat het Drumcorps als winnaar uit de bus zou komen. Maar ja, het blijft een jurysport. En die neemt soms bijzondere beslissingen. En was het niet Pierre de Coubertin die ooit zei: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen.’ Ja, m’n neus, die vlag had naar Krommenie gemoeten.

We kunnen in ieder geval zeggen dat we de beste van Nederland zijn, aangezien Unik Star uit het Franse Hemmenes komt.

Doordat we niet aan de prelims hoefden mee te doen, hoefden we ook niet al ’s morgens vroeg weg. Net als tijdens de contest in Almere was het slechts één keer optreden, dus gingen we pas om half twaalf, gelijk met de Cadets richting Eindhoven.

Het was prachtig weer, dus het beloofde een heerlijk sluitstuk van de CGN-indoorcontesten te worden.

Probleem was een beetje dat CGN de Cadets en het Drumcorps vrij snel achter elkaar had ingedeeld en we een deel van het instrumentarium delen. Vooral voor Jasper was dat een ramp. Hij moest alle aansluitingen verzorgen zonder ze goed uit te kunnen testen. Maar gelukkig ging dat allemaal toch heel voorspoedig. Het was dus in korte tijd warmspelen voor eerst de Cadets en daarna het Drumcorps en vervolgens voor beiden showtime.

De Cadets brachten hun show Ed op een prima wijze. We hebben vervolgens even in de gaten gehouden hoe concurrent WooDi het deed. Dat zag er goed, strak en muzikaal zeer verzorgd uit. Vooraf was dus eigenlijk al duidelijk dat onze Cadets hoogstwaarschijnlijk wel tweede zouden worden.

Anders lag dat voor het Drumcorps. De uitvoering van Unik Star was niet zo bijzonder. Wat vlak qua muziek en met wel heel veel hulp van samples. Daarbij gaf het Drumcorps een bijna perfecte uitvoering van hun show Invasion. Dat gaf vertrouwen.

Opvallend was overigens dat zowel Tess als Elena vanaf de tribune luidkeels werden aangemoedigd.

Na de show op de foto en daarna werd er eerst ingeladen. Daarna was het tijd voor het traditionele broodje worst. Dat gebeurde op een bijna idyllische plekje. Samen met het mooie weer, zorgde dat voor een heerlijk uurtje voor Cadets en Drumcorps.

Daarna binnen nog een kop koffie toe en vervolgens de tribune op om te kijken naar de winds en de marching open class.

Daarna werd het langzaam tijd voor de prijsuitreiking. De Cadets behaalden 67,2 punten, tegen WooDi 72,1. En daarmee gingen de medailles en de overwinningsvlag dus inderdaad naar onze concurrent. Zoals gezegd overkwam het Drumcorps helaas hetzelfde. Het knappe puntentotaal van 78,8 was niet genoeg, aangezien Unik Star er 79,5 verdiende.

Er werd vervolgens snel koers gezet richting Krommenie waar we tegen tien voor twee ’s nachts hadden uitgeladen. Onder het genot van één biertje wachtten we op het moment dat het twee uur werd en door de invoering van de zomertijd dus ook gelijk drie uur. Daarna was het tijd om op huis aan te gaan. Het winterprogramma zit er weer op, we gaan ons vanaf nu weer op de loopoptredens richten. Maar ik heb begrepen dat we dan ook show blijven doen. Zodat de routine er in het najaar nog steeds is. Want CGN heeft nieuwe vlaggen en die moeten uiteraard ook in het Music Centre komen te hangen. En daar gaan we volgend jaar voor.