Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Erik scoort punten in Leeuwarden

16 March 2019 | Premier Drumcorps

Het was behoorlijk stormachtig toen het Drumcorps op zaterdag 16 maart afreisde naar Leeuwarden. Net als voorgaande jaren werd daar deelgenomen aan de CGN-contest. Vooral Erik viel daar op.

Door Johan Lok

De jury tijdens de contest in Leeuwarden bleek helemaal lyrisch te zijn over Erik. De manier waarop hij vooral zijn triangelpartij had uitgevoerd, kreeg veel lof en leverde absoluut extra punten op. Het maakt gelijk duidelijk hoe belangrijk dat is. Niet alleen je partij spelen, maar ook laten zien dat je geniet van wat je aan het doen bent. En dat deed Erik.

Het was stormachtig toen we op 16 maart koers zetten richting het Sportcentrum op het Kalverdijkje in Leeuwarden. We gingen over de Afsluitdijk, maar Jasper besloot om vanwege de code geel met de kar toch maar via Amsterdam en Almere te rijden.

In Leeuwarden was het improviseren voor CGN. Vanwege de storm kon een tent voor extra opslagruimte niet worden opgezet en dat betekende dus dat alles naar binnen moest in de sporthal. Dat leidde tot passen en meten en geregeld halt houden in de gangen, maar het ging allemaal eigenlijk heel goed.

Langzaam werd het tijd om warm te spelen en al snel daarna mochten we de vloer op om de show aan de jury te laten zien en horen.

Invasion werd prima uitgevoerd. En het ging allemaal lekker snel, want nadat we hadden ingeladen, was het al tijd voor de Olympic Retreat.

Daar werden de we eerst nog getrakteerd op een Drumbattle tussen De Sternse Slotlanders en MV Noordenveld. Dat zag er heel spectaculair uit.

Wat betreft de punten kon het Drumcorps tevreden zijn. We werden beloond met 70,7 punten, waardoor we er nu dus 5 meer hebben dan onze Franse concurrent Unik Star.

In Leeuwarden was ook de concurrent van de Cadets van de partij. WooDi scoorde 67,8 punten, zodat zij nu dus 2 punten meer hebben dan onze Cadets. Dat belooft spannend te gaan worden in Eindhoven.

In Leeuwarden werd ook duidelijk dat we beiden geen prelims hebben in Eindhoven, zodat we dus niet al te vroeg weg hoeven en gezellig met z’n allen op pad kunnen.

Na de Olympic Retreat konden we overigens nog niet gelijk Leeuwarden verlaten. De staf had eerst nog nabespreking met de jury even voor acht uur. Een aantal van ons zocht in die tijd een restaurant op om te eten, terwijl de rest in de kantine bleef. Daarna door een steeds stormachtiger Friesland en Noord-Holland terug naar Krommenie.