Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Cijfer 66 taboe voor Erik

23 February 2019 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Op zaterdag 23 februari hadden we weer een uiterst gezellig gezamenlijk dagje Cadets en Drumcorps, namelijk de contest in Almere. Dat werd uiteraard traditiegetrouw afgesloten bij de Mac. Het zorgde voor een bizar einde. Erik kan bijvoorbeeld het getal 66 niet meer horen en zien.

Door Johan Lok

Een heel andere contest in Almere dan anders. Normaal dient vaak al om 7.00 uur te worden verzameld in verband met prelims. Die waren er nu niet voor ons, zo werd in eerste instantie begrepen. Achteraf gebeurde dat weer wel, maar waren er diverse leden die die ochtend al iets anders hadden gepland, zodat we die voorronde maar hebben laten gaan.

Dus werd ’s middags eerst nog door de Cadets gerepeteerd in het Music Centre. Daarna werd ingeladen, zodat rond de klok van 15.00 uur (wat een luxetijd) kon worden afgereisd richting het Topsportcentrum in Almere. Daar kwamen we via een korte omweg aan, aangezien afrit die we normaal moeten hebben, was afgesloten.

Het was eerst de beurt aan de Cadets. Er werd uitgeladen en verkleed. Dat laatste gebeurde in een naast de sporthal gelegen zwemhal. Aangezien er nog tijd genoeg was en er een bal gevonden werd, was onze jeugd daar even gezellig druk mee in de weer. Dat gaf Sandra ook de tijd de Drumcorps-meiden te voorzien van vlechten in het haar.

Langzaam ging de tijd naar het moment dat de Cadets mochten warmspelen. Dat is volgens mij nog nooit zo slecht gegaan als die middag. Gelukkig ging de show Ed wel goed. En laat die tijdens de contest nu nog beter gaan. Volop tevreden gezichten dus.

Daarna was het wachten tot het Drumcorps aan de beurt was. Ook zij speelden warm. Dat gebeurde nog zonder Elena, die moest werken, maar precies op tijd arriveerde. Ze kon dus gelijk, weliswaar zonder gevlochten staartjes, mee op voor de contest. Ook het Drumcorps liet zich van zijn beste kant zien. De show, die de dag ervoor eindelijk een naam kreeg, namelijk Invasion, ging prima en ook hier was iedereen dus tevreden.

Doordat de zaal om middernacht leeg moest zijn en na de slagwerkers nog een groep guards hun kunnen moest tonen, was er geen Olympic Retreat. Dus konden we na ons optreden gelijk inpakken en vertrekken.

Er werd allereerst koers gezet richting de Mac in Landsmeer. Daar was het binnen absoluut niet druk, maar ging er toch van alles fout. Zo had iedereen z’n eten al lang op, toen Erik nog altijd op zijn bestelling zat te wachten. Nummer 66 had hij en die kwam maar niet. Ondertussen vielen alle automaten waar besteld kon worden uit en werden prullenbakken niet meer geleegd, zodat het echt een enorm zootje werd met overal bladen vol met troep. Zonder meer een van de slechtste Macs waar we ooit zijn geweest in de Premier-geschiedenis.

Elena maakte het allemaal nog wat erger door uitgebreid te vertellen over een reis die ze in september gaat maken in Amerika. ‘We rijden dan bijvoorbeeld een eind over de Route 66,’ vertelde ze. Tip, begin met Erik voorlopig niet over iets waar het getal 66 in voorkomt. Dat ligt echt heel gevoelig.

Weer terug in Krommenie, bleek dat Grace haar portemonnee was verloren. Maar die werd gelukkig gevonden.

De punten waren inmiddels doorgegeven aan Auke. De Cadets scoorden 64.05. Dat is dus ruim drie punten meer dan de 60.85 die in Wijchen werden behaald. Concurrent WooDi behaalde daar echter 66.1, dus daar staan we nog altijd onder. WooDi was ditmaal helaas niet van de partij, we zien hen weer tijdens de contest in Leeuwarden, waar het Drumcorps in actie komt.

Het Drumcorps behaalde in Almere 65.85 punten. Hun concurrent, het Franse Unik Star, was in Almere niet aanwezig, maar behaalde in Wijchen 65.5. Dat ligt dus echt heel dicht bij elkaar. Het beloven dus spannende Finals te worden in Eindhoven.