Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Cadets tweede in Wijchen

9 February 2019 | Premier Cadets

De Premier Cadets zijn dit winterseizoen uiteraard ook weer van de partij tijdens de CGN-indoorcompetitie. Voor het eerst show lopend. En dat was een hele nieuwe uitdaging, zo bleek op 9 februari in Wijchen.

Door Johan Lok

Vorig winterseizoen deden onze Cadets mee in de Cadets Concert-class en WooDi Percussion Ensemble uit Oldekerk in de Cadets Marching Class. Daarom werd dit jaar voor onze Cadets ook gekozen voor die Marching Class, zodat er sprake is van een echte competitie. Maar dat betekende dus wel dat er show gelopen moest worden.

Zaterdag 9 februari was het zover. Die middag was onze jeugd aanwezig tijdens een CGN-wedstrijd in het sportcentrum Arcus in Wijchen. Een aantal jaren geleden heeft het Drumcorps daar twee keer meegedaan aan de contests, maar de afgelopen jaren waren we daar niet van de partij geweest.

De weg op met de bus en de kar was nog een dingetje, aangezien het behoorlijk stormde. Iedereen bereikte echter zonder problemen de plaats van bestemming, al moest op een aantal stukken het stuur best wel stevig met twee handen worden vastgehouden.

Er waren ook personele problemen, aangezien de Cadets maar liefst drie zieken had. Zowel Marit, Falko als Luca konden helaas niet van de partij zijn.

WooDi was voor ons aan de beurt. Zij hadden vorig jaar ook al show gelopen en bleken enorm te zijn gegroeid. Ook muzikaal hadden de Oldekerkers het goed voor elkaar en het werd dus duidelijk dat onze Cadets daar een hele kluif aan zouden krijgen. Voor een aantal van ons was het bovendien ook nog eens de eerste keer dat er in een grote hal werd opgetreden, dus dat was best heel imponerend. Daarbij klonk het ook nog eens anders dan in ons eigen Music Centre. Maar al met al, ging het optreden echter lang niet slecht.

Nadat de instrumenten weer waren ingeladen, kon er in de zaal gekeken worden naar andere slagwerkgroepen. Er komen steeds meer Winds-groepen en ook de tegenstander van het Drumcorps was aanwezig in Wijchen, namelijk Unik Star uit het Franse Hellemmes. Die lieten een prima optreden zien, dus dat belooft een leuke strijd te gaan worden.

Langzaamaan werd het tijd voor de Olympic Retreat. De Cadets werden tweede met 60,85 punten. WooDi behaalde 66,1 punten, dus er is de komende weken nog het nodige werk aan de winkel. Van de jury kregen we echter diverse nuttige tips en dus zal er de komende weken het nodige aangepast gaan worden en gaan we over twee weken tijdens de contest in Almere proberen dichterbij te komen. Helaas is WooDi daar niet bij aanwezig.

Unik Star behaalde 65,5 punten en daar zal ons Drumcorps in Almere dus overheen moeten. Unik Star is daar zelf niet, die zien we pas weer tijdens de Finals in Eindhoven.

Na de uitslag hebben we in de kantine gewacht tot de staff de nabespreking met de jury had gehad om vervolgens koers te zetten naar de Mac in Nijmegen. Daar ontdekte ondergetekende dat hij zijn portemonnee kwijt was. Een telefoontje naar Cor, die nog in Wijchen was, maakte duidelijk dat de portemonnee was gevonden, compleet met inhoud, dus kon er met een gerust gevoel gegeten kon worden. Door enkele tafels waarop een spel gespeeld kon worden, duurde het heel lang voordat we weer op pad konden richting Krommenie.