Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Sinterklaas inhalen in Zaandam-Zuid een koud klusje

24 November 2018 | Premier Drumcorps

Drachten had jarenlang de naam, maar Zaandam-Zuid lijkt die met succes over te nemen. Een aantal jaren deden we mee aan CGN-contests in Drachten. Daar was het altijd koud. Maar de Sinterklaas-intocht in Zaandam-Zuid is niet veel beter.

Door Johan Lok

Op 24 november stond weer de intocht van de Spaanse Goedheiligman in Zaandam-Zuid. Het Drumcorps doet daar al jaren aan mee. Het was guur weer en dan is buiten wachten tot de Sint eindelijk wil vertrekken, een koud klusje.

Ook Zaandam-Zuid had te maken met Zwarte Piet-haters. Als sponsoren hadden een brief gehad om geen medewerking te verlenen aan deze ‘racistische’ intocht. Ook in Zaandam-Zuid zijn er alleen maar Zwarte Pieten, net als vorige week in Krommenie.

Het Drumcorps was uiteraard gewoon van de partij. In een bijzondere samenstelling overigens, aangezien de hele bassline zich had afgemeld. Dus hadden we een reünie-bassline, bestaande uit René, Jasper en Nick. De bassline had zich tenminste nog afgemeld, er was ook een lid dat zonder iets te zeggen zomaar niet op kwam dagen. Afmelden via een persoonlijk berichtje aan Auke. Dat roep je zelf immers altijd op de Drumcorps-groepsapp.

We liepen zo’n beetje vooraan in de stoet en hadden enkel, zoals ieder jaar West Coast Guard voor ons. Dus werd er een lekker tempo ingezet en waren we redelijk snel bij de Burcht. Daar hoefden we dit jaar geen omtrekkende beweging te maken, al ging het wel even mis toen we te ver door werden geleid en ineens over het trottoir naar de Burcht werden geleid. Daar konden we afhangen, de auto’s ophalen inladen om daarna terug naar Krommenie te rijden.