Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Premier Drumcorps in Nieuwsuur

17 November 2018 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Vooraf was gehoopt dat het Premier Drumcorps of wellicht de Premier Cadets zouden worden uitgenodigd voor de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandijk. Dat zou landelijke televisie hebben betekend. Het pakte anders uit, met dank aan alle Zwarte Pieten-tegenstanders. Want nu was het Drumcorps ineens te zien in het openingsitem van het programma Nieuwsuur op zaterdag 17 november.

Door Johan Lok

Voor de muziek bij de landelijke intocht was de medewerking van Premier niet gewenst. Dus lieten we Zaandijk liggen en concentreerden we ons op de intocht van Krommenie. Een beetje met spijt natuurlijk aangezien we nu niet te zien zouden zijn op nationale televisie.

Maar wat bleek toen we ons opstelden vlak achter de oude brandweerwagen die in de stoet meereed. Achterop zat een ploeg van het programma Nieuwsuur. En wie waren er ’s avonds om 22.00 uur in dat programma op televisie te zien. Juist, het Drumcorps.

En dan liepen we ook nog eens mee in de allerleukste Sinterklaasintocht van de Zaanstreek. Wat dat mogen we gerust stellen. Door alle lichtjes en de enorme drukte langs de kant was het wel heel sfeervol en gezellig spelen.

Vanaf de kade gingen we richting het Rosariumplein, waar de Cadets al stonden op te treden. Zij begeleidden de Sinterklaasliedjes van de aanwezige jeugd. En dat deden ze zelfs nog toen Sinterklaas al op de kar stond.

Ik denk dat Sint zich later die avond nog wel eens achter zijn oren zal hebben gekrabd. Had Krommenie niet beter de landelijke optocht kunnen zijn. Veel meer sfeer… en betere muziek natuurlijk.