Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Havenrun met Premier Drumorkest

21 October 2018 | Premier Drumcorps

Jasper stelde al voor om een lijstje bij te gaan houden met alle mogelijke omschrijvingen die aan het Drumcorps zijn toegekend. Op 21 oktober werden we, voorafgaand aan de Havenrun in IJmuiden, aangekondigd als het Drumorkest. Niet goed, maar in ieder geval beter als drumband of OG.

Door Johan Lok

We hebben er dit seizoen zomaar een aantal nieuwe optredens bij, zoals deze op 21 oktober tijdens de start van de Havenrun op de Trawlerkade in IJmuiden. Die kregen we door ons prima presteren op 12 mei tijdens de opening van de tentoonstelling Streets of the World in het Photo Museum op het Zaandamse Hembrugterrein. Met name onze gang dwars door het museum bleek erg veel indruk te hebben gemaakt op de organisatie. En zij waren ditmaal medeorganisator van de Havenrun in de haven van IJmuiden.

Dat evenement werd voor de tweede maal georganiseerd en had als tweede naam funrun gekregen. Het ging er namelijk niet om wie als eerste, na het lopen van 5 kilometer, aan de finish zou komen. Nee, winnaar werd degene die het mooist verlicht was. De start was namelijk rond half 7 toen het begon te schemeren. Gelukkig hadden wij de lichtjes nog op de snares zitten, ook al omdat de Sinterklaasintocht in Krommenie dit jaar ook later op de dag zal plaatsvinden. Met zoveel donkere klusjes lijkt het een goed idee om ook de andere instrumenten van verlichting te gaan voorzien.

Nadat wij waren voorgesteld als drumorkest werd er door alle deelnemers geposeerd voor een foto. Daarna zou wethouder Bram Diepstraten van sport in IJmuiden het woord voeren en door middel van een slag op de bass van Erik het startschot lossen. Het enige dat de wethouder echter deed was aftellen van 3 naar 1 waarna hij vergat op de bass te slaan, waardoor wij gelijk op pad konden en Erik dus een stok kwijt was.

Het eerste rechte eind gingen we aan de hardlopers vooraf. U begrijpt dat we dat niet hardlopend deden, zodat de hardlopers zich dus moesten inhouden. Dat hielden ze echter niet lang vol, en dus gingen ze er op gegeven moment hardlopend vandoor. Waarop wij maar omkeerden om marcherend terug te keren naar de start. De weg zat overigens vol kuilen en snoeren, dus echt gemakkelijk lopen was het niet.

Terwijl we opruimden ontstond het idee om een Mac op te zoeken. Dat zorgde voor enige discussie omdat een aantal van ons het liefst naar die in Joure gingen. Terwijl er nog gedebatteerd werd, kwam de organisatrice aangereden, die ons uitnodigde naar Visspecialist De Dolfijn op de Halkade te komen. Daar zou ons dan een visje gepresenteerd worden. Een prima organisatie, kunnen we dus wel stellen. In Zaandam werden we getrakteerd op koffie met een heerlijk stuk appeltaart en ditmaal op twee schalen patat en kibbeling (met sausjes). Toen we er aankwamen zat de wethouder al achter een bord patat en volgden wij dat voorbeeld. Na afloop maar netjes even afscheid genomen van de wethouder en de organisatie met de opmerking dat we ons aanbevolen houden voor volgende klusjes. We kunnen wel stellen dat het Premier Drumorkest vanaf nu de vaste ritmische begeleider is van Industriecultuur.nl. En als het appelgebak, kibbeling en geld oplevert, luisteren we zonder problemen zelfs naar de naam Drumorkest.