Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Met Jasper voorop door Alkmaar

5 October 2018 | Premier Drumcorps

In het verleden had Premier weleens een drummajor voorop lopen. Younes was de laatste die die taak op zich nam. Na een aantal jaren zonder te hebben opgetreden, staat sinds vrijdag 5 oktober Jasper voor het Drumcorps.

Door Johan Lok

Tussen alle uniformjasjes die we een aantal jaar geleden hebben overgenomen, zat ook een drummajor-jasje. Gelukkig is Jasper niet al te breed, zodat het hem paste. Want vrijdagavond maakte hij tijdens de avondoptocht waarmee Alkmaars Ontzet ieder jaar de festiviteiten opent, zijn debuut als drummajor. En het mag gezegd, dat ging hem prima af. Het was uiteraard wel weer even wennen aan het feit dat er iemand voor loopt, maar dat is niet meer dan normaal.

We verzamelden voor de ingang van de Singelgarage. Datzelfde deed ook Fanfare Showband Heiloo, die later een stukje voor ons in de optocht bleek te lopen. We marcheerden naar de grote kerk, die doorgaans een belangrijke rol speelt wanneer we optreden in Alkmaar. Tijdens de Wandel4Daagse staan we immers ook altijd bij die kerk. Daar aangekomen dienden we nog een poosje te moeten wachten voordat we ingepast werden in de tocht. Het was heerlijk nazomerweer, dus dat was geen enkele straf. We hebben eerder immers ook al eens een verkorte route gelopen omdat het keihard hagelde.

Door het mooie weer was het langs de route gezellig druk en dat maakte het optreden natuurlijk een stuk gezelliger. We hadden het idee dat de route anders was dan voorgaande jaren. De aankomst was in ieder geval een beetje rommelig. Want waar de scholieren in groepjes uit elkaar vielen, werden wij rechtdoor gestuurd en vervolgens aan ons lot overgelaten. Nu valt een kerk gelukkig wel op, dus daar werd halt gehouden en daar troffen we ook Ronald die klaarstond met flesjes water.

Marcherend terug naar de parkeergarage wilden de leden niet, maar tijdens het teruglopen werd er aardig herrie gemaakt. Bij de garage aangekomen was het inladen en terug naar Krommenie.