Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Voortaan met Tena Lady’s de straat op?

22 September 2018 | Premier Drumcorps

Ook op 22 september stond er een optreden gepland voor het Drumcorps. Die dag liepen we een route door een gerenoveerde wijk in Wormer. Ronald was mee als begeleider en die leidde ons diverse malen langs dezelfde straten, zodat echt iedereen wist dat er iets ging gebeuren in de wijk. Uiteindelijk kwamen we bij een tent aan, waar ook nog een springkussen en een suikerspinapparaat stond.

Door Johan Lok

Nadat we uitgespeeld waren, werden we bedankt door de speaker van het feestje. Jammer natuurlijk dat die ons de Premier Drumband noemde. We krijgen de naam Drumcorps er ba zoveel jaar nog altijd niet in. Terwijl er in de hele Zaanstreek nauwelijks meer een ‘gewone’ drumband te vinden is, blijft die naam maar hardnekkig gebruikt worden.

We mochten de tent in om koffie te halen en daarbij kregen we ook een heerlijk gebakje.

Tegelijkertijd raakten July en Larissa volledig in de ban van de suikerspin en waren al snel vaste klant bij het kraampje waar de zoete lekkernij te krijgen was. Wij kregen gezelschap van een EHBO-man die het knap vond dat we met die zware instrumenten sjouwden. ‘Dat doet vast pijn bij je schouders,’ zo stelde hij. Hij had ook een oplossing. ‘Een Tena Lady op iedere schouder.’ Misschien maar een hele partij bestellen, tegelijk met de schoenen. Jawel, want het Drumcorps gaat binnenkort de straat op met splinternieuwe schoenen. Er kon gekozen worden tussen glanzende en matte schoenen. Het worden de matte met daarbij voor ieder lid een paar zwarte sokken. Zodat we dus gelijk af zijn van het eeuwige gezeur van mensen met witte sokken of hele korte zwarte sokken.

Toen we zover waren om terug te marcheren naar de parkeerplaats waar de auto’s stonden, waren het duo July en Larissa kwijt. Ze stonden niet, zoals we verwacht hadden, bij de suikerspinkraam. We vonden ze op het springkussen.