Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Alternatief richting De Pelikaan

8 September 2018 | Premier Drumcorps

In tegenstelling tot eerdere jaren hebben we een druk programma gelijk bij de start van het nieuwe seizoen. Traden we vorige week al op tijdens de opening van de Feestweek van Krommeniedijk, een week later was het buurthuis De Pelikaan dat ons uitnodigde om het nieuwe seizoen te openen.

Door Johan Lok

Met een bijzondere groep vertrokken we op 8 september vanaf het Music Centre. De hele snareline was bijvoorbeeld afwezig. En Kevin en Luuk lieten het op het laatste moment nog afweten. Daarover was Ronald, zeer terecht, behoorlijk pissig. Ja zeggen, betekent ook komen. We hebben geen bezetting van 40 man, zodat we er wel een paar kunnen missen.

We traden dus op met een nogal alternatieve groep. Co en Auke vormden samen de snareline. De baseline was compleet en het middendeel was geheel oud-en-weer-terug-van-weggeweest. Ronald en Johan vormden de cymballine, Jasper nam de quint voor z’n rekening en Nick de nieuwe set waar Luuk normaal op speelt. Het had dus maar weinig gescheeld of dit was weer een Reünie Drumcorps-optreden geweest.

We hadden een flyer-groep mee en voldoende begeleiding en dat bleek nodig ook. Want Gerritjan kwam er al snel achter dat Krommenie diverse automobilisten heeft die terecht moeten worden gewezen. Op het Rosariumplein trof hij een hoofddoekmevrouw die het liefst dwars door het Drumcorps was gereden.

We marcheerden een flink eind door het dorp. Bij Beku aangekomen liepen we daar niet langs, maar gingen we naar binnen. Speciaal voor Larissa die daar gewerkt heeft en er zo nu en dan nog actief is. Na zaterdag kan ze daar uiteraard helemaal geen kwaad meer doen.

Vervolgens marcheerden we richting het Rosariumplein, waar de stand van De Pelikaan stond. Daar kregen we wat te drinken aangeboden en zijn we uiteindelijk vanaf het Rosariumplein teruggelopen richting het Music Centre.