Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

‘Hoe komen jullie hier nou aan de bar terecht’

31 August 2018 | Premier Drumcorps

Optreden terwijl een deel van het publiek slaapt. We doen het ieder jaar één keer en het is één van de leukere optredens. Op vrijdag 31 augustus was het weer zover. In Overveen de studenten van Inholland wakker maken. Een student dacht zelfs dat hij in Mindf*ck zat.

Door Johan Lok

Net als vorig jaar waren het dit jaar acht leden, die een bezoek brachten aan het Tetterode Sportcomplex in Overveen, waar studenten van Inholland hun introductieweek hadden. Was het vorig jaar een Reünie Drumcorps, dit jaar was ondergetekende de enige oudgediende.

Pamela ving ons weer op en leidde ons naar de zaal waar de studenten net lagen te slapen. Bijzonder was wel dat enkelen absoluut niet bewogen en heerlijk doorsliepen. Anderen vonden onze komst maar niets, maar velen konden ons optreden wel waarderen.

Na een aantal nummers staand te hebben gespeeld, werden we meegenomen naar een aparte ruimte, waar we iets konden drinken. Enkele studenten kwamen vertellen hoe leuk ze het hadden gevonden en dat ze zelf ook actief waren in de muziek. Een jongen echter stond ons groepje met stomme verbazing aan te staren. Hoe komen jullie hier nou bij de bar terecht?, wilde hij weten. Toen we vertelden al spelend dwars door de zaal te zijn gemarcheerd en vervolgens nog een poosje te hebben gespeeld, schudde hij vol verbazing zijn hoofd. Hij dacht zelf in het programma Mindf*ck te zitten. ‘Ik heb echt helemaal niets gehoord. Helemaal niets. Echt niets.’

Dat was dus ons publiek van die vroege ochtend. Geenprobleem natuurlijk, bij de auto’s stond immers ons verdiende kratje bier. En daar hebben we ’s avond na de eerste repetitie van dit nieuwe seizoen heerlijk van genoten.