Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Slotbarbecue haalt zelfs de krant

1 July 2018 | Algemeen

Dat optredens van het Drumcorps en de Cadets geregeld de krant halen weten we. Ditmaal gebeurde dat echter ook met onze slotbarbecue. René V. blijkt er namelijk alles aan te doen om zijn Premier in de publiciteit te krijgen.

Door Johan Lok

Op 1 juli besloten we het seizoen met de traditionele slotbarbecue. Mooier weer konden we daar niet voor hebben. Het was zelfs zo warm, dat de tafeltjes die voor ons Music Centre waren neergezet al snel werden verzet naar een schaduwrijker plek. Daar zaten we geweldig en uitermate gezellig.

Er werd dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van twee barbecues en dat beviel prima. Wat dat betreft is het natuurlijk prima als je leden hebt die bij een slager werken.

Het werd een heel geslaagde middag en avond, waarop we onder meer Elena konden verwelkomen. Zij vertelde ons dat ze was aangereden en een whiplash heeft, zodat meelopen tijdens loopoptredens er voorlopig niet inzit. Ze zal echter wel weer meedoen met het CGN-winterprogramma.

Genietend van het vlees en een heerlijk verkoelend drankje zagen en hoorden we ineens een brandweerwagen langs komen scheuren. Die reed richting Assendelft, waarop wij grappend tegen René V. riepen dat zijn huis in brand stond. René at en dronk echter onverstoorbaar verder, totdat iemand wist te vertellen dat de brand op de Schoolkade was. En wie woont er op de Schoolkade? Inderdaad…

René besloot samen met Falko toch maar even te gaan kijken en na een poosje voorzag Falko ons van een filmpje en foto’s, waarop te zien was dat de brand inderdaad bij René was. Die bleek op zaterdag thuis ook al gebarbecued te hebben en zondagmiddag vlak voordat hij naar het Music Centre reed de verbrande kooltjes in de kliko te hebben gegooid. Die bleken echter toch nog steeds te smeulen, waardoor de kliko in brand vloog, evenals de drie daarnaast staande kliko’s.

Daardoor vatte ook nog eens het afdakje vlam. Gelukkig waren attente buren al met een brandblusser en een tuinslang aan het blussen geslagen. Toch was er de nodige schade, waaronder een gebarsten raam en schroeischade aan de gevel. Het mag duidelijk zijn dat we René en Falko de rest van de middag en avond niet meer hebben teruggezien.

Het zorgde voor een wel heel bijzonder einde aan alweer een seizoen MOK. We gaan nu heerlijk genieten van een welverdiende vakantie, zodat we fris en uitgerust weer aan de slag kunnen met onder meer optredens in Alkmaar en uiteraard weer een nieuwe wintershow. Ik begreep dat er al de nodige plannen zijn, maar dat daarover nu nog niets bekend mag worden. Maar dat het weer iets bijzonders gaat worden, mag duidelijk zijn.

Geniet van de weken rust en doe geen rare dingen. We hebben iedereen namelijk weer nodig tijdens de contests en de Finals in Eindhoven.