Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps sleepte Andries erdoorheen

25 June 2018 | Premier Drumcorps

Nadat het Drumcorps zaterdag de hele dag had opgetreden tijdens de Wandel4Daagse in Alkmaar, stond zondag Samenloop Voor Hoop op het programma. Dat was in Krommenie, een thuiswedstrijd dus.

Door Johan Lok

Nadat de Cadets hun deelname aan Samenloop Voor Hoop hadden afgerond op 24 juni, was het de beurt aan het Drumcorps. Zij begeleidden een heel bijzondere loper naar de finish. Andries van der Horst Jansen vond gewoon rondjes lopen op het Sporting-terrein helemaal niets. Hij besloot dus iets heel anders te doen. Andries stapte op de fiets, reed naar Harlingen en wandelde vandaar terug naar Krommenie. Meer door dan levend kwam hij aan bij ons Music Centre. Daar hield hij even rust voordat hij richting de finish wandelde. In de keuken liet hij zijn voeten in een koud bad water zakken. Het Drumcorps maakte zich ondertussen klaar om Andries muzikaal richting de finish te begeleiden.

Hoewel van Andries al die drukte eigenlijk allemaal niet hoefde, vond hij het samen met het Drumcorps richting het Sporting-complex lopen best wel leuk. Hij vertelde al lopend dat hij vreselijk had moeten afzien. ͚Vooral het stuk ͛s nachts in het Robbenoordbos was vreselijk.͛Bij het Samenloop-terrein aangekomen, werd Andries opgewacht door familieleden en de organisatie. Hij werd door ons richting het podium begeleid, waar hij mocht vertellen dat hij door deze bijzondere tocht in totaal 5100 euro bij elkaar had gehaald voor KWF.

Terwijl Andries ging genieten van zijn welverdiende rust, liep het Drumcorps een rondje over het parcours. Daarna werd opgesteld voor het podium, waar de straatvolgorde werd gespeeld. De speaker vond ons geweldig. Niet zo vreemd, bleek later. Hij was ooit namelijk jarenlang de pr-man van het Beatrix Drum & Bugle Corps geweest. We speelden ook nog tijdens de slotronde waarbij alle lopers op de baan kwamen en het dus gezellig druk was. Daarna konden we afmarcheren en daarmee kwam er een einde aan een druk, maar uitermate geslaagd weekend.