Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Avondvierdaagse Velserbroek blijft leuk

15 June 2018 | Premier Drumcorps

We hebben inmiddels al heel wat jaar meegedaan aan de afsluiting van de Avondvierdaagse in Velserbroek. Da’s altijd een leuk optreden met meestal ook nog eens mooi weer. Dat was ook ditmaal weer het geval. En we zijn alweer teruggevraagd voor volgend jaar.

Door Johan Lok

In Velserbroek verzorgden we op 15 juni samen met Showband Hoorn de muziek tijdens de laatste etappe van de Avondvierdaagse aldaar. Showband Hoorn ging voorop en wij liepen halverwege de stoet. Opvallend is wel dat er ieder jaar weer een aantal irritante en uiterst klierige kinderen in de buurt van het Drumcorps lopen. Sommige zelfs tussen de muzikanten, maar die werden er uiteraard door Johan uitgeplukt. Verder zijn er enkele ‘oplawaaien’ met stokken verkocht.

Al spelend waren we al snel in de buurt van het eindpunt en daar mochten we op het plein nog de straatvolgorde laten horen. Vervolgens was het afmarcheren en iets drinken. Althans, dat dachten we want het drinken stond in de auto van Romy en die was naar het toilet. Dus dienden we even geduld te hebben.

Een van de jonge wandelaars, Joey, vond de quint wel een heel interessant instrument. Hij durfde het bijna niet te vragen, daarom deed zijn vader het. Waarna hij liet horen wat hij kon. Lid worden wilde hij ook wel, ware het niet dat hij nog bezig was zijn zwemdiploma te halen. Maar volgend jaar komt hij weer kijken, zo heeft hij beloofd.

Ondertussen werden de auto’s gehaald en opmerkelijk daarbij was, dat Co er met de bus eerder was dan Romy met de auto. Die bleek te zijn verdwaald in de grote stad Velserbroek.

Terug in Krommenie werd er. Bijna traditiegetrouw, buiten bij het Music Centre nog genoten van een drankje.

Voor Co werd het een bijzondere avond, aangezien hij die avond voor het eerst in zijn nieuwe huis sliep. Met Romy uiteraard. De volgende ochtend was er oud papier ophalen. Daar kwam het verliefde span het laatste aan. Op de fiets weliswaar, maar Co met zijn haar flink in de war. ‘Geen tijd gehad om daar iets aan te doen,’ mompelde hij.