Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Met slechts één dame door Zaandam

7 June 2018 | Premier Drumcorps, Premier Cadets

Bijna zoals ieder jaar was het ook dit jaar weer prachtig weer tijdens de laatste avond van de Avondvierdaagse in Zaandam. En zoals ieder jaar was het Drumcorps ook nu weer van de partij. In een bijzondere samenstelling, want we telden slechts één dame, namelijk Romy.

Door Johan Lok

Bij aankomst in Zaandam werden we muzikaal opgewacht. Op de plek waar we ieder jaar verzamelen stond namelijk de Zaanse Zwabbers, het dweilorkest van Soli Zaandam te spelen. Dat zorgde ervoor dat we gezellig konden uitladen, luidkeels meezingend met hits van onder meer André van Duin en K3.

De tocht door Zaandam werd voorafgegaan door de leerlingen van De Piramide uit Koog aan de Zaan, dat dit jaar voor de zestigste keer meedeed. De school uiteraard. Wij mochten gelijk daarna.

De route door het centrum was geweldig. Het was prachtig weer, dus alle terrassen rond de Dam zaten overvol, zodat we heel wat bekijks hadden.

Het is altijd de bedoeling zoveel mogelijk scooter-alarmen te laten afgaan. Dat was dit keer niet echt een succes en bleef beperkt tot twee.

Er was gevraagd om aan het eind rechtdoor te lopen, zodat we niet in de drukte terecht zouden komen. Cor wilde ons echter toch die kant ophebben en dus moesten we al kruip-door-sluip-door laverend de drukte door. Dat zag er niet echt charmant en professioneel uit.

Terwijl de chauffeurs vervolgens de auto’s ophaalden, konden de anderen wat drinken. Fris uiteraard. Het biertje volgde toen we weer terug waren in het Music Centre, lekker buiten voor de deur. Iedereen ruimde vervolgens keurig zijn eigen flesje op, corvee was dit keer dus niet nodig. En daarna was het tijd om naar huis te gaan. Lopend, op de fiets, met de auto of… met de goggomobil.