Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Vol programma laatste warme weekend in mei

26 May 2018 | Premier Drumcorps, Premier Cadets en The Incredibles

MOK had een druk weekend eind mei. De aftrap werd gegeven door de Incredibles op zaterdag 26 mei. Voor enkele leden van deze ensemblegroep was het hard werken aangezien er vooraf nog oud papier in de Noorderham werd opgehaald. Met de verzameltijd om 12.15 uur was het plannen geblazen.

Door René Vallinga

De aanhanger werd opgehaald door Gerrit en Ronald op Krommeniedijk waar de eerste horde genomen moest worden want op het erf staan ook caravans gestald en volgens GJ is het apart om te zien dat sommige daar niet echt handig kunnen mee overweg kunnen. Want achteruitrijden blijft een kunst.

Gelukkig paste dit oponthoud in de planningstijd waardoor we op tijd in het Agathepark waren. Voor het Gilde, de organisator van dit evenement (Dag van de muziek), was dit het derde jaar dat de organisatie in hun handen was en wij hopen dat ze hier nog lang mee doorgaan. 
Na rijp beraad besloten wij om onze apparatuur en spullen niet in de muziekkoepel te plaatsen maar in de schaduw schuin ervoor. Het Gilde had netjes een tent opgezet voor de nodige schaduw voor het publiek want met een temperatuur tegen de 30 graden met volle zon is schaduw zeker aan te raden.

Na het opstellen tijdens het spelen van Con Amore konden we meteen ons programma brengen. Auke en Jindra waren hierbij ook aanwezig en hebben nog de PI en boxen goed afgestemd tijdens onze eerste nummer Moondance. 
Wij brachten een gevarieerd programma (onder meer Als ze er niet is en A night like this) en dit werd op prijs gesteld door het publiek. Goed was te horen dat we hier al enkele weken voor aan het repeteren waren en na afloop de complimenten van onder meer de oud lerares van Co (piano les) en leden van het Gilde kregen. We zijn al gevraagd voor de vierde editie voor volgend jaar.

Zondag was het de beurt aan de Cadets en het Drumcorps voor het Slagwerkfestival, georganiseerd door Crescendo Assendelft. Er is lang getwijfeld door Crescendo om dit door te laten gaan. Alleen Premier en Crescendo waren van de partij. Het festival vond dit jaar plaats achter Deen bij het clubhuis van Crescendo en deze locatie voldoet zeker. 
Vooraf hadden we een grote uitdaging want de bus had kuren en kon niet worden ingezet. Ook de auto van Jasper was er niet, want die genoot van een weekje vakantie in België. Met het ophalen van een open aanhanger (voor de fieldinstrumenten van drumcorps), het karretje van Jindra (vibrafoons) en de auto’s van René en Co kon alles toch nog mee.

Rond 1 uur kwamen we aan in Assendelft waar eerst de verschillende onderdelen van Crescendo hun repertoire lieten horen. De groep leek iets kleiner dan vorig jaar maar er werd enthousiast gespeeld. Vooral het laatste nummer, waarbij alle onderdelen samenkwamen, werd door het publiek gewaardeerd.
Daarna waren de Cadets aan de beurt. Die begonnen in het straatblokje met een warming up en de straatvolgorde. Dit stelde de leden van het Drumcorps in staat om de andere instrumenten neer te zetten. 
Na New York, New York werd het nieuwe nummer van Ed Sheeran ten gehore gebracht. Of het kwam door de warmte of het buiten spelen, de noten waren er, maar het nummer overtuigde nog niet. Ook de wintershow Games kwam niet geheel uit de verf. Wel kon het publiek goed genieten van Abel want die had er zeker zin in. En als ik mij niet vergis was hij nog jarig ook. 

Na de Cadets was Drumcorps aan de beurt. Er was op het laatste moment nog gesleuteld aan het programma, maar de straatnummers klonken als vanouds erg goed. Ook de rest van het programma mocht er zijn en vooral Reflection deed het publiek versteld staan. Niet voor niks heeft deze groep van de winter ook de jury verrast met dit programma en mochten beide onderdelen zich Nederlands indoorkampioen noemen.

Op naar volgend jaar waarbij er geen Slagwerkfestival is maar een jubileumjaar. Crescendo bestaat dan namelijk 100 jaar en gaat groots worden aangepakt. Maar later meer daarover.