Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps strak door Assendelft

10 May 2018 | Premier Drumcorps

We doen het al jaren en dus ook dit jaar. Op Hemelvaartsdag begeleidt het Drumcorps de fietsers die die dag een rondje IJsselmeer hebben gedaan tijdens hun laatste meters.

Door Johan Lok

Zoals bijna altijd was het ook nu weer mooi weer. Niet zo heet als vorig jaar, maar toch… een aangename temperatuur. Ook om in uniform te lopen.

Nadat er was uitgeladen, brachten de chauffeurs de auto’s naar het eindpunt bij het Wapen van Assendelft en liepen vervolgens, genietend van het traditionele ijsje, terug naar het beginpunt.

Het Drumcorps ging echt strak door Assendelft. Het zag er prima uit en klonk ook lekker. En dat terwijl er toch in een samenstelling werd gelopen die behoorlijk verschilde van de laatste loopoptredens. Zo misten we Co bij de snares. Die liep bij de quints. En het Broertje dat daar jarenlang liep, Auke, was iets naar achter opgeschoven richting de bassline. Luuk is daar juist weer weg en heeft nu zijn eigen instrument, namelijk de multi percussionset, die René en ik tijdens de contest in Friesland bij Vancore hadden opgehaald. Een heel frisse sound hebben we daardoor ineens bij het al bestaande slagwerk. Naast Luuk een nieuwkomer bij het Drumcorps, namelijk Kevin. Hij komt van de Cadets en speelt de cymballs.

Zoals gezegd klonk het helemaal niet verkeerd. Zelfs het nieuwe straatnummer Screwdriver niet. Dat is waarschijnlijk bedacht toen Co keek hoe Romy met vaardige hand dat apparaat bediende tijdens de verbouwing van hun huis.

Voor ons uit reden de motoren, die dit jaar gelukkig niet als een gek toeterden. Daardoor waren wij wat beter te horen voor het publiek.

Voordat we het wisten waren we bij het Wapen. Na het afhangen konden we daar wat drinken en ging het vervolgens weer op naar ons Music Centre.