Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Gezellig jubileumfeest Premier Drumcorps

18 March 2018 | Premier Drumcorps, Premier Cadets en The Incredibles

Tussen de indoorkampioenschappen door vond Premier tijd om ook nog even het 40-jarig bestaan van de vereniging te vieren. Niet zo gek bedacht eigenlijk, want nu konden zowel de Cadets en het Drumcorps gelijk nog een keer repeteren voor de Finals.

Door Johan Lok

Zondag 18 maart was het feest in het Bertrand Russell College. Daar vierde Premier het 40-jarig bestaan. Er werd geproost op dit jubileum en uiteraard lieten de Cadets, The Incredibles en het Drumcorps muzikaal van zich horen.

Dat het 40 jaar na de oprichting van toen nog Premierband Holland nog altijd heel goed gaat met de vereniging werd al snel duidelijk. Na het openingswoord van voorzitter Gerritjan waren het allereerst de Cadets die lieten horen wat ze konden. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, wordt vaak zeer terecht gezegd. Nou, die heeft Premier dus. Dat werd duidelijk met de uitvoering van Games, het nummer waarmee onze jonge leden naar de Finals in Eindhoven gaan. Vaste lezers van deze verslagen weten dat de Cadets onlangs in Almere beter scoorden dan het Drumcorps, maar dat die dat vervolgens in Leeuwarden weer goed maakten, door qua punten weer over de Cadets heen te gaan. Onze jongste leden hebben echter niet stilgezeten en zowel een dansje als een aantal samples aan hun show toegevoegd. Want ze willen in Eindhoven uiteraard gewoon weer boven het Drumcorps staan.

De zaal zat goed vol en dat maakt optreden natuurlijk extra leuk. De Cadets hadden er overduidelijk zin in. Dat gold overigens ook voor The Incredibles dat na hen plaatsnam op het podium. Gerritjan omschreef ze als het seniorenorkest. Misschien qua leeftijd, maar dan wel spelend met jeugdig elan. Compleet zelfs met twee zangeressen dit keer. De ‘oudjes’ kregen er maar geen genoeg van en zetten het ene nummer na het andere in. We zagen enkele leden van het Drumcorps al enigszins ongerust op hun horloge kijken. Onze beurt, leken ze te denken.

Ook het Drumcorps liet het werk horen waarmee de Nederlandse titel moet worden binnengehaald, namelijk Reflection. Net als bij de Cadets waren ook hier samples toegevoegd en die lieten het stuk een stuk overtuigender klinken dan het altijd al klonk en maakten het geheel daardoor extra compleet en nog meer af. Het Drumcorps staat qua punten momenteel boven de Cadets en wil uiteraard dat dat ook in Eindhoven het geval zal zijn. Uiteraard kon 40 jaar Premier niet zonder Valero. Dat nummer staat immers al jaren op het programma.

Datzelfde geldt uiteraard voor Samba Rumba. Daarmee werd de uitermate gezellige middag muzikaal afgesloten door alle groepen van Premier. Zelfs oud-leden als Thom en Dhanuja beklommen het podium om gezellig even mee te doen. Daarna kon nog wat worden gedronken om te proosten op het 40-jarig bestaan. Op naar de 50. Met de leden en het enthousiasme van nu, moet dat absoluut gaan lukken. Noteer maart 2028 dus alvast maar in uw agenda.