Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Prima score Drumcorps in Leeuwarden

10 March 2018 | Premier Drumcorps

Na de contest in Almere, waar het Drumcorps werd verslagen door de Cadets die met hun 69.3 punten beter scoorden dan de ‘groters’, die 67,8 punten bij elkaar sloegen, was de opdracht duidelijk. In Leeuwarden wilde het Drumcorps absoluut beter scoren dan 69.3 punten. En dat lukte.

Door Johan Lok

Om half twaalf werd verzameld in het Music Centre. Overigens zonder Luuk, die een voetbalwedstrijd bleek te moeten fluiten en blijkbaar liever floot dan sloeg. Is normaal Friesland uit altijd koud, op deze 10e maart lag dat wat anders. Niet Friesland was koud, de Afsluitdijk was juist berekoud. Op de dijk liep de temperatuur door het ijs dat nog in en bij het IJsselmeer lag, ineens terug van 14 naar 3 graden. In Leeuwarden was het gelukkig weer lekker. Er was ditmaal een tent neergezet voor de instrumenten en verkleden deden we in een aparte zaal, waarin we in een ver verleden met de toenmalige Cadets ooit nog hebben warm gespeeld. Er moest dus heel wat worden afgelopen in en om de sporthal op het Kalverdijkje.

Na het warmspelen moesten we op en hoorden we langs de kant dat de uitvoering van Reflection prima klonk. Sommige leden waren na afloop echter iets minder tevreden, dus was het wachten op het oordeel van de jury.

Dat betekende dat we een aantal uren vrij hadden. Samen met René reed ik naar Joure om bij Vancore een nieuw straatinstrument op te halen, een zogenaamde multi percussion set. Houd het Drumcorps dus in de gaten wanneer we over een poosje weer op straat lopen, het klinkt dan weer anders en beter.

Rijden door Friesland is overigens best leuk. In plaatsjes word je wolkom geheten en René en ik reden nog onder een Fiadukt en een Akwadukt door.

Terug in Leeuwarden namen we plaats bij de anderen in de kantine om te wachten tot het tijd was voor de Olympic Retreat. Dat was er in Leeuwarden eentje met alleen maar muzikanten.

Het bleek dat er met name in de Winds-klasse heel veel penalty’s waren uitgedeeld. Diverse groepen scoorden zelfs maar liefst 10 strafpunten.

Wij deden het zonder strafpunten en met 71,7 punten. Een prima verbetering dus vergeleken met Almere. En wat belangrijker was, meer punten dan onze Cadets. De bal ligt nu dus weer bij hen.

We hebben nog twee weken om de laatste puntjes op de i te zetten. Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor de Cadets. Van René begreep ik dat die in Eindhoven weer een verrassing in petto hebben tijdens hun show. Het wordt dus nog spannend in de strijd om het hoogste aantal punten.

In Leeuwarden moesten we na de Olympic Retreat nog wachten op het overleg met de jury en daarna konden we op weg naar Noord-Holland. Opnieuw over een koude Afsluitdijk, waar het door al het vocht zelfs heel erg mistig was. Wat betreft de Mac hadden we ditmaal gekozen voor die in Hoorn. Daar werd heerlijk gesnackt en van daaruit was het nog maar een klein stukje richting ons Music Centre.

Daar werd uitgeladen en het nieuwe instrument bewonderd. Over twee wekend de Finals in Eindhoven en dan zullen we weten of het Drumcorps de meeste punten weet te behouden of dat het dit jaar toch de Cadets zullen zijn die met die eer gaan strijken.