Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Cadets verslaat Drumcorps

24 February 2018 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

In het Topsportcentrum in Almere werd zaterdag 24 februari geschiedenis geschreven. Daar behaalden de Cadets namelijk voor het eerst in de geschiedenis meer punten tijdens een contest dan de leden van het Drumcorps. Anderhalve punt meer maar liefst. Dat beloven dus hele spannende Finals te worden over een maand in Eindhoven.

Door Johan Lok

Voor de leden van het Drumcorps is het altijd vroeg verzamelen wanneer moet worden afgereisd naar Almere. Vorig jaar hadden we die contest overgeslagen, maar dit jaar waren we wel weer van de partij en dat betekende dus om kwart over zeven verzamelen. Behalve dan voor Tess, die zich versliep en thuis uit bed gebeld moest worden.

Het Drumcorps had in het Topsportcentrum in Almere twee optredens. ‘s Morgens ging het allemaal best wel lekker. De uitvoering van Reflection leverde uiteindelijk 65,4 punten op. Aangezien het Drumcorps de enige deelnemer is in de Concert Class, eindigden we dus heel verrassend als eerste.

Daarna hoefde er pas weer tegen de avond te worden opgetreden en dat betekende dat we de hele middag moesten zien door te komen. Normaal was er dan altijd een clinic van de Amerikaanse juryleden, maar daar deden we dit keer niet aan mee. In plaats daarvan reisden we af naar trampolinehal Jumping Jack in Almere, waar een uur lang op diverse manieren kon worden gesprongen. Een geweldig tussendoortje zo bleek en best wel vermoeiend. Iedereen had het er echter prima naar z’n zin en het uur was voorbij voor we er erg in hadden.

Zoveel springen maakt hongerig en dus werd besloten gelijk door te gaan naar de Mac. Daar ging het echter mis, aangezien er in Almere twee Mac’s blijken te zijn en de helft dus richting de ene, en de andere helft richting de andere Mac bleek te zijn gereden. Uiteindelijk kwam de hele groep weer samen in het Topsportcentrum, waar zich niet veel later ook onze Cadets meldden. Nadat die zich hadden omgekleed in Mario-, Pokémon- en prinsessen-outfits, kon er worden warmgespeeld. Daar bleek al dat de Cadets er zin in hadden. Hun uitvoering van Games was dan ook geweldig. Toen al werd geroepen dat het Drumcorps z’n best zou moeten doen, aangezien de Cadets wel eens hoog zouden kunnen gaan scoren. De tweede uitvoering van Reflection van het Drumcorps was beter dan het ochtendoptreden.

Ook dit keer werd de draaiende wereld vorm gegeven door een achter het corps langs rollend rhönrad. Dat gebeurde door Suus. Was ze ’s morgens nog heel zenuwachtig, ’s avonds waren die zenuwen grotendeels verdwenen. Na afloop kreeg ze zelfs een eigen applaus, toen ze na afloop even haar gezicht liet zien. Een applaus dat absoluut verdiend was.

Na ons optreden werd ingeladen en begon het wachten op de Olympic Retreat. Met een groepje hebben we de deelnemers in de Open Class bekeken, waarbij we genoten van nieuwkomer KTK, maar ook van Percussion Unlimited. Nadat René op weg naar de kantine nog 5 euro vond, hebben we nog even rondgehangen in diezelfde kantine, tot het tijd was voor de Olympic Retreat. De leden stonden op de vloer en wij namen plaats op de ledentribune aan de achterzijde. Daar was wat er gezegd werd absoluut niet te verstaan. We kregen iets mee van Expeditie Robinson en een huwelijksaanzoek, maar dat was dan ook alles. Wat betreft de punten, waren het dus de Cadets die wonnen van het Drumcorps, met respectievelijk 69,3 en 67,8 punten.

Het Drumcorps kan daar allereerst over twee weken nog iets aan doen tijdens de contest in Leeuwarden. Daar zijn de Cadets namelijk niet van de partij. Over vier weken is het tijd voor de Finals. Het Drumcorps is vastbesloten de Cadets weer voorbij te gaan. Maar als het aan onze jongste leden ligt gaat dat dus never nooit gebeuren.

De leden van het Drumcorps moesten na de Olympic Retreat nog de ledentribune vegen en daarna ging alles de vrieskou in en ging het op naar het Music Centre. Na het uitladen was het twaalf uur geweest en kon worden gezongen voor Freek, die die dag zijn 51e verjaardag vierde.

Het was een lange, maar weer heel gezellige Premier-dag, compleet met een unieke uitslag.