Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Goede tips van de jury in Voorburg

14 January 2018 | Premier Drumcorps

Twee jaar geleden kwamen CGN-juryleden naar onze training in de sporthal in Wormer, vorig jaar waren we in Amersfoort en dit jaar oefenden de juryleden in Voorburg. Daar werd door hen op 14 januari ook het nieuwe nummer Reflection van het Premier Drumcorps beluisterd en van commentaar voorzien.

Door Johan Lok

Hoewel we pas ’s middags in sporthal Essesteijn werden verwacht, werd er al om 10 uur verzameld. Aangezien we dit jaar in de concertclass deelnemen en geen marching doen, moet er zoveel pitt-materiaal mee dat het puzzelen werd hoe dat allemaal meegenomen moest worden. Uiteraard lukte dat. Alles paste in de kar die door de Landrover van Jasper werd getrokken en in de bus van de familie Broertjes. De leden konden zelf ook mee, al moest er rekening worden gehouden met het feit dat Johan2 niet terugreed omdat hij aansluitend een waterpolowedstrijd moest fluiten in Leiden, waarvoor hij dus al mooi een eind op dreef was in Voorburg. De Landrover van Jasper was voorzien van het MOK-logo, dat daardoor dus zowel op de kar als op de auto te zien is. Het zag er prachtig uit.

In sporthal Essesteijn kon er eerst genoten worden van een kopje koffie. Daarna was het tijd om te verkleden en op te stellen. Omdat we als eerste aan de beurt waren, konden we lekker lang inspelen en de show oefenen. Toen de juryleden er waren, werd Reflection officieel gespeeld. Het eerste deel welteverstaan, aangezien het tweede deel nog ingestudeerd moet worden. De juryleden lieten nog voor er een noot was gespeeld al weten het nummer te kennen. ‘Laat dus maar eens horen wat jullie ervan maken.’ Opbouwende kritiek was er vervolgens genoeg. Met name Johan2, dit jaar debuterend in de pitt, kreeg heel wat te verwerken. ‘Je speelt prima,’ werd vervolgd door het onvermijdelijke: “Maar…’ Met hulp van de jury, in het bijzonder van het blazende jurylid, die iedere keer meldde niets van slagwerk af te weten, maar ons de ene goede tip na de andere aan de hand deed, klonk het intro van Reflection na onze clinic met de jury al anders en veel spannender.

Hierna hadden we vrij. Eerst wat eten en daarna konden we rondhangen in de kantine of de andere clinics bekijken. Die werden ondergaan door twee bands die in de winds-klasse uitkomen, namelijk het organiserende Showband ’75 uit Leidschendam en Jong Holland uit Zwijndrecht. ] Om vier uur lieten we aan het publiek zien wat er eerder was geoefend. Er zat lekker wat publiek op de tribune. Dat kon niet alleen genieten van de drie bands, maar ook van colorguardgroep Trinity. Daarna werd er snel ingepakt en teruggereisd naar Krommenie. Geen Mac deze keer, dat bewaren we tot de contest in Leeuwarden.