Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Zaandam-Zuid: altijd weer rot weer

25 November 2017 | Premier Drumcorps

Zoals het traditie is dat het, wanneer we voor een contest naar Drachten gaan, altijd koud is, lijkt het erop dat Zaandam-Zuid de omschrijving k*tweer verdient. Zoals u ziet staat dat niet in de titel omdat dat misschien net even té is. Maar dat er in Zaandam-Zuid niet veel aan is, staat buiten kijf.

Door Johan Lok

Op 25 november deden we traditiegetrouw weer mee aan de intocht in Zaandam-Zuid. Op de vaste verzamelplek aangekomen, kregen we te horen dat er het nodige veranderd was. Terwijl wij dachten dat we vanaf dit jaar dus weer een kopje koffie konden drinken in school, bleek dát nog wel hetzelfde te zijn. Koffie is er alleen voor Sinterklaas. Het was de route die dit jaar volledig anders bleek te zijn.

Hoewel de buienradar aangaf dat het droog zou worden en blijven, begon het juist steeds harder te regenen, zodat we maar even schuilden in een portiek. We liepen, zoals ook ieder jaar, samen met de dames van West Coast Guard uit Haarlem. Toen we al grappend vroegen of de dames wat naar voren konden lopen zodat wij achter ze in de stoet konden schuiven, werd gelijk geroepen dat wij maar verder naar achter moesten lopen. Zo’n dag werd het dus.

Ook tijdens de tocht zo nu en dan wat regen, maar gelukkig konden we een heel deel van de route droog afleggen. We traden op met een flinke groep, namelijk 12 man. Dat kwam omdat er een mooie mix was van Drumcorps en Reünie Drumcorps. De broertjes René en Ronald en ook Nick van het Reünie Drumcorps verzorgden een overgroot deel van de bassline.

Carlos daarentegen lijkt weer te zijn overgestapt van Reünie Drumcorps naar Drumcorps. Hij doet namelijk mee aan de wintercontests, waarbij we dit keer uitkomen in de Concert Class met de show Reflection. Geen Marching dus dit seizoen, waardoor we ook de strijd niet aangaan met onze Zoetermeerse vrienden van H!P. Maar stiekem kunnen we natuurlijk wel punten vergelijken, al mag dat niet van CGN. Tot nu toe zijn we overigens nog de enige in die klasse en dat is natuurlijk wel weer jammer.

Overigens zag ik onze Cadets nog niet genoemd worden bij de deelnemers. Woodi Percussion Ensemble uit Oldekerk heeft wel al ingeschreven met de show Pleasure, met muziek van onder andere Ed Sheeran en de Imagine Dragons.

Dit uiteraard terzijde, want we hebben het in dit verhaal over de Sinterklaasintocht in Zaandam-Zuid. De nieuwe route leidde zo’n beetje slingerend door de hele wijk en was stukken langer dan vorig jaar. Ook in de wijk was het overigens niet echt druk. En het slingeren zorgde ervoor dat de leden van het Drumcorps op gegeven moment het ‘end in de bek’ hadden. Thom liep zelfs te duizelen en werd door uw verslaggever/begeleider dus maar even uit de groep gehaald. Na even rustig te zijn bijgekomen, stapte hij later gelukkig weer in en bracht de tocht tot een goed einde. De enige die nergens last van had, was ondergetekende. Niet zo vreemd natuurlijk, ik werd geregeld door een Zwarte Piet voorzien van een zakje pepernoten en, eindelijk op de Zuiddijk aangekomen, kon ik genieten van een heerlijk plakje worst van slagerij De Ridder.

Toen we bij de Burcht waren aangekomen wist eigenlijk niemand wat er nu precies ging gebeuren. Zelfs de voorrijder niet. We bleken uiteindelijk nog een omtrekkende beweging te moeten maken om via de andere kant de Burcht op te lopen. Of er daarna nog moest worden opgetreden, wist ook niemand. Dus zijn we maar de auto’s gaan ophalen, waarbij de chauffeurs keurig gebracht werden met een busje. Ondertussen waren er zakjes pepernoten voor de hongerigen, waarbij een bozige mevrouw dacht dat uw verslaggever die uit de pepernotenbus zou hebben ontvreemd. Rare jongens, die Zaandam-Zuiders, zouden Asterix en Obelix hebben gezegd. En daar sluit ik me volledig bij aan.

Vooralsnog is dit het laatste optreden van het jaar. Er wordt momenteel uiteraard stevig gerepeteerd voor de wintercontests. We zien iedereen heel graag op de Nieuwjaarsborrel op 7 januari. Daar laten alle onderdelen horen wat er momenteel zoal gedaan wordt. Zeker even langskomen dus. Maar straks eerst de feestdagen, waarbij ik met name de leden wil verzoeken voorzichtig met vuurwerk te doen. We hebben jullie namelijk allemaal nodig om tijdens de Finals in Eindhoven weer een goed resultaat neer te zetten.