Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Soort van bergetappe voor het Drumcorps

18 November 2017 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

De intocht van Sinterklaas in Krommenie mag gerust een enorm succes worden genoemd. Met name op de Zuiderhoofdstraat stond het echt zwart van de mensen. Maar ook op het Rosariumplein stond het goed vol.

Door Johan Lok

Voor het Drumcorps leek het op de Zuiderhoofdstraat wel of ze deelnamen aan een bergetappe tijdens de Tour De France. Voor ze uit zag het zwart van de mensen en dat was natuurlijk heel erg prettig spelen. Zelfs tijdens een hele tijd stilstaan werd gewoon doorgespeeld en werden steeds meer showtjes toegevoegd. Het publiek vond het allemaal prachtig en beloonde ons, toen we eindelijk weer verder konden met een luid applaus.

Nadat we verzameld hadden in het Music Centre reisden we af naar Duinkerken waar uitgeladen werd. Marcherend gingen we naar de kade waar we luidruchtig werden begroet door tientallen Pieten en Elena.

Helaas begon het toen te regenen, maar onze angst dat dat de hele route zou doorgaan bleek gelukkig niet te kloppen. Het werd droog en bleef droog.

Jammer van de route is dat na de gezellige hoofdstraat met name het laatste stuk Heiligeweg wat saai is. Maar gelukkig was het op het Rosariumplein juist weer uitermate gezellig. Daar zorgden de Cadets ook wel voor. Die speelden hun hele repertoire aan Sinterklaasliedjes en dat viel prima in de smaak bij de aanwezigen.

En hoe goed het is om je gezicht te laten zien, bleek wel uit het feit dat René enkele vragen kreeg van geïnteresseerden die meer wilden weten over de Cadets. Op het plein zagen we ook onze voorzitter nog. Helaas zonder de jarige Guus. Die bleek zoveel botten te hebben gekregen dat hij niet met het baasje mee naar buiten wilde. En dat terwijl wij hem nog wel hadden willen toezingen.