Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Mies komt een middagje trommelen

25 October 2017 | Premier Cadets

Mies is drie jaar oud en er is één ding dat ze heel graag wil. En dat is trommelen. MOK is bijna 40 jaar. Er zijn veel dingen die MOK graag wil. Eentje is willen dat Mies snel zeven is, zodat ze bij de Cadets kan.

Door Johan Lok

Het Middagje Trommelen op 25 oktober in het Music Centre mag absoluut een succes genoemd worden. Er kwamen een flink aantal kinderen een kijkje nemen en het was van twee tot vier uur de hele tijd gezellig druk. Natuurlijk mopperde Cadets-coördinator René een beetje op Jasper en Auke die beiden ineens werk hadden, waardoor ze er niet bij konden zijn. Maar Bart, Johan, July, Larissa en Suus waren er. En met de stuc nog in zijn oren, meldde in de loop van de middag zelfs Erik zich.

Alle instrumenten stonden klaar om uitgeprobeerd te worden en daar werd volop gebruik van gemaakt.

Van alle aanwezige kinderen was er eentje die absoluut de harten van iedereen stal. En dat was de 3-jarige Mies. In het begin was ze nog een beetje verlegen en kroop ze het liefst weg tussen de benen van haar moeder. Maar die trommelstokken waren toch wel heel interessant. En wat te denken van die glimmende trommel. Het duurde dan ook niet lang voor dat ze haar schroom overwon en gezellig meedeed. En wat bleek: Mies was uitermate ritmisch. Ze voelde gelijk aan wat de eerste tel van een maat was. Je zag René al een beetje balen. Je moet immers zeven zijn voordat je lid kunt worden. Maar voor Mies zou hij graag een uitzondering willen maken. Mies is overigens het jongere zusje van Abel, één van de jongste leden van onze Cadets. Hij werd tijdens het Slagwerkfestival in Assendelft nog toegezongen omdat hij die dag zijn achtste verjaardag vierde.

Ook andere kinderen bleken best wel enthousiast, al zijn er vaak problemen omdat de jeugd vaak meerdere hobby’s heeft. En dan blijkt de voetbaltraining dus uitgerekend op de avond te zijn dat de Cadets repeteren. En da’s jammer, want er zaten talentjes tussen, die zonder moeite de oefeningen deden die René ze opgaf.

Oud-lid Suzanne was er ook met haar kinderen. Ze kon het uiteraard niet laten om ook even achter de bass te kruipen en mee te doen met oefeningen die René deed met de pitt-instrumenten. Uiteraard hebben we gevraagd wanneer ze zelf weer kwam spelen. Maar helaas heeft ook Suzanne het té druk. Druk met haar gezin en haar werk en dan zingt ze ook nog eens. ‘Misschien later,’ wisten we haar te ontfutselen. Dus vestigen we onze hoop op haar kinderen. Want met een muzikale moeder en een ritmische vader, Incredibles-drummer Ronald, zijn die natuurlijk van harte welkom bij de Cadets.

Tijdens de gezellige middag was er limonade en chips. Verder werd er lekker muziek gemaakt. Ook door de ouders. Want ook het Drumcorps kan natuurlijk best wel mensen gebruiken. Tijdens de oefeningen van René namen July, Bart, Larissa en uw verslaggever plaats in de snareline, waardoor daar dus ineens een line met maar liefst 100 jaar muzikale ervaring stond. En dat was te zien. Waar drs. Johan 2 altijd riep dat die visuals van de snares een kwestie is van maandenlang repeteren, hadden wij het afwisselend op elkaars snare slaan al binnen een paar minuten onder de knie. Zelfs René stond daarvan te kijken. Bart was zelfs zo enthousiast dat hij liet weten graag mee te willen doen met de wintershow van het Drumcorps. En uw verslaggever heeft samen met Nick van het Premier Reünie Drumcorps al aangegeven eventuele kleine instrumentjes als triangel, woodblock of tamboerijn wel te willen doen. En dat is niet zo vreemd natuurlijk. Want als er één gezellige club is, dan is het Premier wel.

P.S. Mies blijkt momenteel bezig te zijn handtekeningen te verzamelen. Ze wil via een referendum afdwingen dat de minimumleeftijd om lid te worden van zeven naar drie-en-een-half gaat. Met vier als een discussiemogelijkheid. Want Mies wil trommelen. En meedoen met Games, het nieuwe winterprogramma van de Cadets.