Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Alkmaar hield het droog

7 October 2017 | Premier Drumcorps

De 8 October festiviteiten zijn voor Premier Drumcorps een traditie te noemen. Een lampionnenoptocht op vrijdag 6 oktober met ruim 2.000 kinderen vanuit de Waagplein dwars door het centrum in Alkmaar. En op zaterdag 7 oktober de grote optocht met veel praalwagens (11) met als thema Langs verre en nabije oorden. Hierbij aandacht voor oceaan, heide, bos, eilanden en dergelijke, waarbij piraten, trollen, elfen en vele andere verschijningen de boventoon voerden.

Door René Vallinga

Tijdens dit optreden werd met de nieuwe quints gespeeld, die maar liefst 5 kilo lichter zijn dan de vorige modellen. Mij werd verteld dat Auke daar zeer over te spreken was.

De bassline bestond vrijdag uit een nieuw team namelijk July, Larissa en Erik met extra Nick B. (jawel uit het Premier Reuniecorps). In sommige stukken was het nog wat onwennig en Erik heeft mij belooft te gaan oefenen op het lopen (ja we starten echt op links dat is niet anders dan bij de Cadets). Het publiek kon zeker waarderen dat de snares verlicht waren met led. En het optreden is erg gezellig vanwege de drukte in Alkmaar, dit ondanks het dreigende weer (het bleef gelukkig nagenoeg droog). Waar we vorig jaar nog makkelijk konden parkeren vlak bij het Waagplein was dat dit jaar het enige minpuntje. De zaterdag is niet voor niks de grote optocht want het spelen/lopen duurde nog net geen 2 uur. Premier Drumcorps had een iets andere samenstelling, want ook de Gebroeders Vallinga waren weer van partij. Daarnaast verving Jasper Erik die helaas verhinderd was. De ochtend begon zeer regenachtig met veel wind, maar ook vandaag waren de weergoden goed gezind, want vanaf 14.00 uur werd het droog en dat tot ruim na het optreden (vanaf 18.00 uur weer flinke regenval). De Gebroeders begonnen op de cymballs wetende dat door de lengte van het optreden een wissel halverwege door de Bass-dames op prijs gesteld worden. Dat Ronald een cymball liet vallen en Johan een stok waren de enige vermeldenswaardige incidenten. Want de paardenpoep is al bekend. Op sommige stukken stond het publiek overigens echt rijen dik.

Twee zeer geslaagde optredens waarbij zowel wij als het publiek genoten hebben.
En Freek nog bedankt voor de goede zorgen zaterdag (en ja ik hield het nog vol).