Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps opgepast, het Reünie Drumcorps komt eraan

25 August 2017 | Reünie Drumcorps

Onthoud de datum: 25 augustus 2017. Het is de dag dat MOK alweer een nieuwe tak aan zijn toch al zo rijk gevulde muziekboom ziet ontstaan. De dag dat we kennismaken met het Reünie Drumcorps. Al tijdens hun eerste optreden waren ze groter dan we het Premier Drumcorps ooit een keer door Alkmaar zagen marcheren. En de plannen zijn groots.

Door Johan Lok

Het wakker maken van studenten van Inholland tijdens de laatste ochtend van hun introductieweek in het Tetterode Sportcomplex in Overveen gebeurt inmiddels alweer drie jaar. Begonnen als een geintje met drie leden, speelden er vorig jaar vijf leden en rukten we dit jaar met acht man uit. Er was echter een maar… Van die acht maakten er slechts twee deel uit van het Drumcorps, namelijk Co op snare en Larissa op cymbal. De andere zes waren oud-leden. Carlos deed mee op snare, Jasper op tenor, René, Ronald en Nick op bass en ondergetekende op cymbal. En daarmee was de geboorte van het Premier Reünie Drumcorps een feit.

Het mag duidelijk zijn dat met alle ervaring die er rondliep het optreden een weergaloos succes werd. Buiten werden we bij aankomst opgevangen door Pamela die ons op perfecte wijze naar binnen loodste waar de studenten net een uurtje lagen te slapen. Struikelend over schoenen, kabels, gebruikte condooms en kleden liepen we al spelend de zaal door, waarna er staand een weergaloos optreden werd gegeven.

Na afloop kwamen studenten de ‘fanfare’ hartelijk bedanken en vond de organisatie dat het allemaal een stuk professioneler klonk dan tijdens voorgaande jaren. Als echte muzikanten zaten een aantal van ons toen uiteraard al aan het bier. Vervolgens marcheerden we al spelend weer naar buiten, waar onze beloning, een krat Hertog Jan, al bij de auto klaarstond.

Het Reünie Corps heeft besloten dit soort optredens vaker te doen. Vergeleken met de deelname van het Drumcorps aan de CGN-contests zijn er immers alleen maar voordelen. Zitten we voor CGN de hele dag in de auto om vijf minuten te spelen, waar we ook nog geld voor moeten betalen, wij waren nu om half negen ’s morgens weer thuis. Met een krat bier. En da’s, zo merkte iemand terecht op, leuker en beter dan een krezfarg. Last van groene mannetjes hadden we in Overveen ook niet, wij hadden juist een groen vrouwtje en dat was een plezier om naar te kijken.

Je zult zien dat veel meer mensen het voorbeeld van uw verslaggever gaan volgen. Drie keer meedoen met het Drumcorps, zodat je vervolgens zonder problemen het Reünie Corps in kunt.

De eerste statiefoto is al gemaakt en ziet u bij dit verhaal staan. Hashtag wijzijnpremierreuniedrumcorpswijzijndebeste is inmiddels trending op social media. Plannen zijn er voldoende. Het duo Fluitsma en Van Tijn legt momenteel de laatste hand aan nieuwe eigen nummers en een show, terwijl Mart Visser heeft aangeboden ons te kleden. Er wordt ook al gesproken over een complete instrumenten- en kledinglijn. En dat zijn nog slechts de eerste ideetjes.