Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Met de ThomThom naar Velserbroek

16 June 2017 | Premier Drumcorps

Twee Avondvierdaagsen in twee dagen tijd dit jaar. Normaal zit er altijd een week tussen die van Zaandam en Velserbroek, maar dit jaar vonden ze in dezelfde week plaats. Dus reden we na donderdag in Zaandam te hebben gespeeld op vrijdag richting Velserbroek.

Door Johan Lok

Het beginpunt bereiken in Velserbroek is altijd een dingetje. Kwamen we vorig jaar aangereden over een fietspad, ditmaal belandden we achter de wandelaars. Behalve dan de auto van René. Maar die had dan ook een echte ThomThom aan boord. Wij deden het met een AukeAuke en die bleek toch iets onbetrouwbaarder.

Maar we waren dik op tijd aanwezig en de organisatie maakte zich ook geen enkele zorgen. Bij het gesprekje vooraf gaven ze aan dat we al zo lang kwamen en dat alles altijd prima gaat, dat dat ditmaal dus ook wel weer het geval zou zijn. En dat was het ook.

Onze eigen Heintje Davids was overigens ook van de partij in Velserbroek. René nam namelijk de plaats in van Luuk.

Het moet gezegd worden, de kinderen in Velserbroek zijn net zo klierig als in Zaandam. Vandaar dat een enkele keer een stok net iets verder uithaalde of dat Johan voorop lopend op wat hielen trapte. Tja, wie niet luisteren wil…

Nieuw op de route was woongemeenschap Molenweid. Er was gevraagd of we daar even stil wilden houden om voor de ouderen iets te spelen. Keurig opgesteld hebben we dat gedaan, waarna we vervolgens het laatste stukje naar de finish liepen. Het duurde even voordat we op het plein waren, want aan het eind was de vaart er compleet uit.

Eindelijk op het plein aangekomen mochten we daar ook nog van ons laten horen. En dat werd prima beluisterd door de vele aanwezigen. Want zoals zo vaak, was het ook dit jaar weer prachtig weer in Velserbroek, dus lekker druk.