Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Wederom een zonnig Slagwerkfestival in Assendelft

21 May 2017 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Het werd een bijzonder Slagwerkfestival op 21 mei in Assendelft. Het door Crescendo georganiseerde evenement vindt namelijk altijd plaats op het terrein van Van der Gragt op de Dorpsstraat in Assendelft. Maar aangezien daar een winkel gaat komen en Van der Gragt dus vertrekt, zal Crescendo op zoek moeten naar een andere locatie en vond het festival er dit jaar dus voor het laatst plaats.

Door Johan Lok

Net als vorig jaar was het prachtig weer tijdens het Slagwerkfestival, zodat er heerlijk buiten muziek gemaakt kon worden. Premier was uiteraard weer het één en ander vergeten mee te nemen, zodat Co met de bus nog een keer teruggereden is naar het Music Centre.

Het drama zwarte sokken kwam overigens ook weer om de hoek kijken. Sommige leden denken steeds weer dat witte sokken ook wel kunnen onder het uniform. Nee dus, die dienen zwart te zijn. En dan dus ook niet van die kleine enkelsokjes. Er kon overigens ook nog gezongen worden. Abel, één van onze jongste Cadets, vierde zondag namelijk zijn achtste verjaardag en werd luidkeels toegezongen. Niet dat hij daar nu echt om stond te springen, maar ja, het hoort natuurlijk wel. Crescendo opende haar festival zelf met één van hun twee groepen. Ze brachten een leuk optreden. Datzelfde gold voor Simson Samba. Zij deelden zelfs instrumentjes uit en betrokken zo het publiek bij hun optreden.

Onze Cadets en het Drumcorps mochten als derde. Goed te zien dat, nu een aantal leden zijn overgegaan naar het Drumcorps, de Cadets nog altijd een flinke groep is die ook nog eens heel leuk muziek maakt. Dat deden ze onder meer met de nummers Let’s Get Loud en Mario. Het Drumcorps bracht Samba Rumba en uiteraard de wintershow The Battle. Die was extra aangekleed met de nummers Pokemon en Spanish Fantasy. Niet alles ging helemaal goed, maar bij het publiek viel het prima in de smaak en daar gaat het immers om.

Na ons de tweede groep van Crescendo, waarna het tijd was voor De Saen. Complimenten voor hun leuke optreden en dat gold ook voor de gasten van dit jaar. Crescendo nodigt ieder jaar namelijk een groep uit die van wat verder weg komt. Ditmaal was dat de slagwerkgroep van Dr. Nuijens uit Hoogwoud. Het had wel wat voeten in de aarde voordat alles eindelijk klaarstond. Ook was het jammer dat hun moves nauwelijks te zien waren door de zwarte muziekmappen die pal voor de instrumenten stonden. Erg leuk was een deel van de show waarbij ze met vijf man naast elkaar met ieder een stuk drumstel een drumsolo lieten horen. Voor ieder wat wils dus deze zaterdag.

Inmiddels was Jasper met zijn auto en de kar vertrokken. Door z’n fiets bovenop de auto, trok hij wat vlaggetjes naar beneden. Op die manier was hij dus alvast maar begonnen met het opruimen.

Rond kwart voor vijf was het alles klaar, mocht er een prachtige herinnering in ontvangst worden genomen en was er ook een lekker bloemetje voor de EHBO. Volgens jaar dus weer een Slagwerkfestival, maar dan op een andere locatie.