Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

‘Daar is Cor verantwoordelijk voor’

11 March 2017 | Premier Drumcorps

Een kort winterprogramma dit jaar voor het Drumcorps. De eerste contest in Wijchen en de WGI in Almere hebben we overgeslagen. We doen dit jaar alleen de Finals in Eindhoven en reisden uiteraard af naar Friesland. Waar het dit jaar niet koud was, maar heerlijk voorjaarweer. En dat was maar goed ook, zo zal blijken.

Door Johan Lok

Bij vertrek uit Krommenie op 11 maart voor onze eerste CGN-contest, werd Jasper rechtsaf gestuurd op de Provincialeweg, terwijl de rest linksaf sloeg en onderweg in een file belandde. Daardoor was Jasper met de kar ongeveer even laat bij het sportcentrum Kalverdijkje als de anderen.

Een aantal jaren geleden waren we al eens in Leeuwarden geweest, zo herkenden ‘de ouderen’ toen we er rondliepen.

Is het tijdens de contests in Friesland normaal gesproken altijd koud, nu was het heerlijk lenteweer. Waar we precies moesten uitladen, bleek niet echt duidelijk. Jasper werd tot twee keer toe een verkeerde kant opgestuurd, zodat hij een aantal malen flink moest steken en al bochtjes makend hele einden achteruit moest rijden met de kar.

Toen we eenmaal uitgeladen hadden, bleek er in de zaal geen plaats meer voor ons te zijn. Voorzitter Gerritjan was gezellig mee naar Friesland en besloot maar eens te informeren bij één van de CGN-vrijwilligers. Die liet weten: ‘Oh, daar is Cor Tjipjes verantwoordelijk voor. Ik ga hem even oproepen.’ Onze ruimte bleek te zijn gevuld met spullen van andere verenigingen, want eigenlijk was de zaal te klein voor het aantal aanwezige deelnemers. We besloten dus maar buiten te blijven met het instrumentarium. Gelukkig was het mooi weer. Ook het warmspelen moest buiten gebeuren. Daarna naar binnen richting de zaal voor ons optreden. Duidelijk werd dat er in tijdens de Finals in Eindhoven meer sjouwers nodig zijn. Er moet zoveel mee aan instrumenten en decor en de groep muzikanten is dit winterseizoen vrij klein, zodat we nog wel wat mensen kunnen gebruiken.

De eerste mooie solo van Auke moesten we helaas missen, aangezien de versterker van zijn gitaar nog niet helemaal was ingesteld, toen Co al intikte.

De show, die deze winter luistert naar de titel The Battle, zag er leuk uit en werd prima uitgevoerd. De act met alle basses ging goed en iedereen kwam heel tevreden het veld af.

Nadat alle instrumenten waren ingeladen, was het al vrij snel daarna tijd voor de Olympic Retreat. Daar bleek ons aantal punten wat tegen te vallen. Met 64,65 punten eindigden we als vierde. Maar aangezien iedereen dit winterseizoen als een tussenjaar ziet, was het eindresultaat niet zo heel belangrijk. Voor de meeste leden was het de allereerste keer dat ze show liepen en dat deden ze geweldig.

Het meest bijzondere tijdens de uitslag was nog wel dat we te horen kregen dat we 0.85 punt penalty hadden gekregen. Iets dat ons eigenlijk nooit overkomt. Tijdens de jurybespreking, bleek de jury van niets te weten. Foutje dus van de speaker.

De jury had best nog wel wat verbeterpuntjes, met name over de battle. Op welke plaats we in Eindhoven eindigen is niet zo belangrijk, het zou mooi zijn als we ons puntentotaal richting de 70 zouden kunnen tillen.

Uiteraard werd er, zoals altijd, nog een bezoek gebracht aan de Mac. Dat gebeurde dit keer in Harlingen.

Terug in Krommenie werd uitgeladen en door een paar leden nog een biertje gedronken terwijl er naar één van de jurybandjes werd geluisterd. En iedereen was het er over eens: dit Friese tripje was een heel gezellig verenigingsuitje geweest. Met, ondanks de uitslag, alleen maar tevreden gezichten. We hebben nu dan ook al zin in Eindhoven.