Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Nymfa steelt de show in Zaandijk

15 January 2017 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Niet alleen het publiek in het Saenredam College zat ademloos te luisteren, maar langs de kant in de zaal stonden ook de leden van het Drumcorps met open mond toe te kijken. Bij de Cadets bespeelde Nymfa namelijk op onnavolgbare wijze de marimba. Ik zag Co zelfs even slikken.

Door Johan Lok

Op 15 januari vierde Slagwerkgroep De Saen het 60-jarig bestaan. Dat betekende een middag vol muziek en natuurlijk vooral veel slagwerk. Daar mocht MOK natuurlijk niet bij ontbreken. Zoals de ladyspeaker ook al vertelde: We komen elkaar geregeld her en der in de Zaanstreek tegen. Dus reisden we graag richting Zaandijk om het Saen-feestje muzikaal mee te vieren.

Toen we aankwamen, was het eerste blok aan de gang. Helaas misten we de steelband van het Nederlands Politie Orkest en Saendistrict Pipes & Drums. Terwijl wij opstelden voor het tweede blok, werd de pauze muzikaal gevuld door het dweilorkest Iaa Doeje uit Heemskerk met Bart in de gelederen. Echt dweilen was er overigens niet bij, ze speelden op één vaste plek.

Na de pauze waren als eerste de Cadets aan de beurt. Die gaven echt een geweldig optreden. Dat een aantal leden is doorgestroomd naar het Drumcorps, is bijna niet te horen. Er was er echter eentje die het hele Saenredam College versteld liet staan en dat was Nymfa. Die speelde de sterren van de hemel en zelfs Co wist even niet waar hij het had.

Het Drumcorps liet horen het strak ritmisch slaan ook prima te beheersen met You Do It. Dat ging naadloos over in Samba Rumba. Als afsluiting werd een deel van de nieuwe show Battle gespeeld. Helaas ging het aan het eind even mis, maar dat werd prima opgevangen, zodat iedereen gelijk uit was.

Na ons speelden nog de Slagwerkgroep van Douane Harmonie Nederland en enkele Reüniebands van De Saen die zoveel mogelijk oud-leden had gemobiliseerd. Het werd een heel ritmische middag, waarbij er voor alle deelnemers een paar kleine trommelstokjes waren, die ook als pen gebruikt konden worden.