Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Zaterdagmiddag in Alkmaar ware slijtageslag

8 October 2016 | Premier Drumcorps

Nadat er vrijdagavond was meegelopen in de kinderoptocht, was het zaterdagmiddag 8 oktober tijd voor het grote werk, namelijk de optocht door heel Alkmaar.

Door Johan Lok

Op vrijdagavond had de Broertjes-bus nog prima dienst gedaan. Na afloop naar huis, kreeg Co echter problemen en dus moest zaterdag het instrumentarium in de kar. Gelukkig speelde Jasper mee, zodat zijn Landrover de kar richting Alkmaar en weer terug kon trekken.

In het clubgebouw liet René de blauwe plekken zien op zijn benen, veroorzaakt door het paaltje vrijdagavond.

Alkmaar maakt ieder jaar heel veel werk van het Alkmaars Ontzet-feest met prachtige wagens, heel veel verklede mensen lopend in de stoet, diverse muziekgroepen en helaas ook de nodige paarden.

Het is in Alkmaar altijd een enorme opgave om alle hopen paardenpoep te ontwijken tijdens het lopen van de route. Een route die ook nog eens heel lang is en waar geregeld stilgestaan moet worden. Dat betekende dus dat echt iedereen gebroken was na afloop van de tocht. Gelukkig waren er de nodige consumptiebonnen, zodat er een beetje kon worden bijgekomen door wat te drinken en te eten. Met name Auke had het zwaar gehad, zozeer zelfs dat hij nauwelijks een slok bier kon nemen door diverse onwillige spieren.

En dan was het, terug in Krommenie nog niet eens klaar met afzien, want diezelfde dag gaf Johan2 ook nog eens een feestje. En gezien enkele foto’s op Facebook was dat bijna net zo’n slijtageslag geweest als de route door Alkmaar.