Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Johan redt René tijdens z’n eerste optreden

7 October 2016 | Premier Drumcorps

Vrijdagavond 7 oktober werd afgereisd naar Alkmaar voor de kinderoptocht tijdens Alkmaars Ontzet. Johan maakte zijn debuut in het Drumcorps, maar zorgde er toch net als vroeger voor dat René niet al na een paar meter uitgeschakeld was.

Door Johan Lok

Al jaren doe ik verslag van Premier-gebeurtenissen vanaf de zijlijn. Op 7 oktober liep ik voor het eerst mee met het Drumcorps. Geloof me, ik heb nu nog meer respect voor de musicerende leden dan ik dat eerder al had. Leken de nummers er redelijk in te zitten, als het dan echt moet gebeuren, blijkt dat toch ineens weer een heel ander verhaal. Maar ik heb me er zowel letterlijk als figuurlijk zo goed mogelijk doorheen geslagen en kwam gelijk met de anderen aan.

Dat laatste gold ook voor René, al scheelde dat maar niets. Bij het opmarcheren naar de kerk, werd vanaf voor een paaltje niet doorgegeven en liep René daar recht op af. Gelukkig liep ik achter hem en kon ik nog net waarschuwen.

Pas bij de kerk kwam ik er achter dat er iets vreemd was met de ophanging van mijn bass, want de naam Premier stond verkeerd om. Gelukkig was er tijd dat te verhelpen zodat we netjes door Alkmaar liepen.

Jasper hielp daarbij. Ook leuk, het zal in de geschiedenis van Premier waarschijnlijk niet eerder zijn voorgekomen dat vader en zoon samen in de bassline liepen.

Het was in het centrum, zoals eigenlijk ieder jaar mede door het mooie weer, ook nu weer lekker druk. Verlicht liepen we door de stad en dat zorgde voor heel wat lof. Ook liet het publiek geregeld merken het nummer Super Mario te herkennen.

Terug in Krommenie werd door een aantal leden nog even wat gedronken en nagepraat. Maar niet te lang, want de volgende dag stond de grote optocht door Alkmaar op het programma.