Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps ’s morgens vroeg met een dingetje aan hun hoedje

26 August 2016 | Premier Drumcorps

Op 26 augustus verzamelde het Drumcorps al vroeg in het Music Centre. Nou ja Drumcorps, een aantal leden daarvan. De bezetting was met 5 man minimaal en bestond uit: Thom en ondergetekende op snare, Co op de quint en de broertjes Vallinga op de bass.

Door Romy van Zelst

Een klein groepje dus. Onze coördinator was even vergeten dat er voor vandaag een optreden gepland stond, dus die was afwezig. Een beetje jammer, Auke. Ook onze verslaggever, Johan Lok, was net als vorig jaar afwezig. Volgens Ronald V. had dat te maken met werk. Dat hij de verzameltijd wat te vroeg vond wordt echter niet uitgesloten.

Toen iedereen was gearriveerd – bijna allemaal op tijd – konden we rond half zeven vertrekken richting het sportcomplex in Overveen. Pamela (een aantal jaar geleden een blauwe maandag lid geweest van onze vereniging) had gevraagd of we net als vorig jaar weer een aantal studenten van hogeschool Inholland wakker wilden trommelen. 26 augustus was voor hen de laatste dag van de introductieweek. Onderweg moest er wel even gestopt worden want ondergetekende werd een beetje misselijk. Of dat kwam door de warmte of door de rijstijl van Co laten we maar even achterwege. Laten we uit gaan van het eerste. Na de korte stop reden we verder, gelukkig had René V. de navigatie aangezet waardoor we niet over het bospad gingen zoals vorig jaar, maar gewoon over de weg.

Eenmaal aangekomen bij het sportcomplex zagen we dat er een aantal studenten al wakker waren – of ze hadden gewoon niet geslapen, dat kan ook – dus de instrumenten werden omgehangen en we konden beginnen. Aangezien we weer in een sporthal speelden, gaf dat natuurlijk behoorlijk wat herrie. De straatvolgorde ging overigens wel oké, er was niet gerepeteerd dus dan kan je verwachten dat het minder goed gaat dan normaal. Het bleek mee te vallen, al klonk ‘You do it’ enigszins apart.

Een aantal studenten vond ons optreden leuk, anderen waren wat minder blij ons te zien. De nodige foto’s en filmpjes werden uiteraard gemaakt. De dames die na ons optreden naar ons toe kwamen vonden het in ieder geval leuk. Ze hadden alleen wel een vraag: ’Dat dingetje aan dat hoedje, waarom doen jullie dat niet onder je kin?’ René wilde ze dat wel uitleggen: ‘als je dat dingetje onder je kin doet, ziet dat er gewoon heel stom uit.’ Logisch toch?

Na een kopje koffie te hebben gedronken moest er natuurlijk nog even getrommeld worden, de studenten waren inmiddels wakker dus we kregen zelfs applaus. Daarna zijn we – met een kratje bier – weer teruggegaan naar Krommenie.