Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Mooie geraniums, Premier geraniums

30 July 2016 | Algemeen

‘Jullie zijn toch die club die ieder jaar geraniums verkoopt? Dan moeten jullie echt even komen kijken.’ Met die woorden werd één van de oud-papier-teams op 30 juli door een mevrouw meegevoerd naar een werkelijk prachtige achtertuin met als schitterend middelpunt een aantal schitterende geraniums. Ieder jaar verkoopt Premier die in het voorjaar. En nu kunnen we dus laten zien hoe bijzonder de planten die we aan de man brengen eigenlijk zijn.

Door Johan Lok

De mevrouw gaf eerlijk toe dat ze er in het begin een beetje een hard hoofd in had. ‘Het duurde even voordat er wat gebeurde. Maar je ziet, het was het wachten waard. Ik sta iedere dag in de keuken te genieten van jullie geraniums.’

Op dat moment stond voorzitter Gerritjan al enthousiast te fotograferen. ‘Deze foto’s zorgen ervoor dat we volgend zeker tien keer zoveel geraniums verkopen.’ Penningmeester Ronald keek dus al even opgetogen. De enige van het dagelijks bestuur van onze vereniging die hierbij ontbrak was secretaris Johan 2. Vijf weken vakantie is echt te lang, zo is inmiddels wel gebleken en zal in de toekomst dan ook niet meer worden toegestaan. Dat bleek ook wel toen de flats werden bezocht om het oude papier op te halen. Daar waren de briefjes op de verkeerde week opgehangen door de huismeester en het is toch de taak van de secretaris om dat even te controleren.

Toch werd er, ondanks het feit dat het vakantietijd was, nog aardig wat papier opgehaald. Leuk is de strijd tussen de twee teams. Co, Auke, Cor en Jasper zaten in team René, terwijl Gerritjan, Johan1 en Dorien team Ronald vormden. Levi, die had toegezegd te komen, liet jammerlijk verstek gaan.

Ondanks de strijd en de soms wat stekelige opmerkingen tijdens het lossen van de karren, was de vrede tijdens de koffie met heerlijke koek al snel weer getekend.

Die koffie werd door René overigens niet gehaald. Hij moest tennissen. Een dag eerder had hij, zo begreep ik, voor het eerst samen met Ronald S. (een Incredibles-team dus) een wedstrijd gewonnen, zodat hij ineens verder moest in het toernooi. Jasper showde z’n nieuwe auto, Gerritjan liet zien dat hij na z’n operatie al weer prima te lopen en ook werd officieel duidelijk dat de gebroeders Vallinga inderdaad terugkeren bij het Drumcorps. Als officiële leerkrachten voor uw verslaggever, die toetreedt tot de bassline, gaan zij daar dus ook weer deel van uit maken.

‘Maar,’ zo liet Ronald wel gelijk weten. ‘Alleen voor de straatoptredens, niet voor het winterprogramma dus.’ Nu heb ik uit doorgaans zeer betrouwbare bron (dus niet de vader van Romy) begrepen dat de kans bestaat dat we deze winter op de één of andere wijze gaan samenwerken met een dansgroep bestaande uit een aantal zeer aantrekkelijke dames. Moet je zien hoe snel de broertjes dan ineens roepen dat ze ’s winters toch ook gewoon blijven.

Als aanstaand lid ben ik nu twee keer mee geweest oud papier ophalen en voor de leden die steeds weer nee zeggen, moet ik toch even zeggen dat het echt een hele leuke zaterdagochtendbesteding is. Samen met onze voorzitter bemerkte ik bijvoorbeeld heel veel kleine geluksmomentjes. De mevrouw met de geraniums, een klein doosje dat ineens een al tijden vervelend gat in de aanhanger keurig opvult, een meneer die met een stift op een krantendoos heeft geschreven dat hij heel zwaar is, de koffie om half elf precies maar die bij uitzondering ook wel tien minuten eerder geschonken mag worden en een doosje dat met een mooie boog naar de achterkant van de container vliegt. Het zorgt er allemaal voor dat je heel gelukkig weer naar huis gaat. Dus eigenlijk is het vreemd dat niet heel Premier op zaterdagochtend van de partij is. Op 27 augustus gaan we weer. Beleef je eigen geluksmomentje door er gezellig bij te zijn.