Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Dag Dhanuja, hallo Johan

10 July 2016 | Algemeen

Op 10 juli werd door de MOK het seizoen afgesloten met de traditionele barbecue. Dat gebeurde voor de deur van ons clubgebouw, waar het in de loop van de middag door de wind en in de schaduw toch wat kil werd, zodat naar binnen verhuisd werd en Manon dus weer gewoon aan de bar kon hangen.

Door Johan Lok

Opvallend was dat de Cadets geen van allen aanwezig waren en dat was natuurlijk jammer, want door het behalen van de Nederlandse titel tijdens de afgelopen wintercontest, waren zij immers de smaakmakers van het afgelopen seizoen.

Co en Younes waren er ook niet, maar dat had te maken met het feit dat ze geld stonden te verdienen in Zaandam als het illustere duo Stoffer & Blik (tja, u weet zo langzamerhand immers wel: bij Premier kan alles).

Er werd gestart met een rondje van Auke die jarig was geweest en daarna eentje van Johan 1, wiens verjaardag er aan zat te komen.

Terwijl grillmaster Nick, daarbij prima geholpen door Falco, het vlees stond te barbecueën, vermaakten wij ons met gezellig gekeuvel (over de nieuwe auto van Jasper, de sexy, maar daardoor wel wat frisse outfit van Manon, de afwezigheid van onze voorzitter Gerritjan en het vele werk aan het nieuwe huis van Nick en Jennifer).

Onze voorzitter meldde zich wat later, hij was eerst wezen kijken in Zaandam. Voor de roddelaars onder ons, hij verscheen op onze barbecue gewoon met zijn eigen Dorien.

Even later kwamen ook Dhanuja en de dames Van Zelst aangefietst. En toen we binnen zaten, was daar ook het duo Stoffer & Blik. Falco stond ze buiten al op te wachten om gelijk het nodige vlees op de barbecue te gooien.

Goed nieuws hoorden we vanuit de jeugdhoek. Aangezien er diverse Cadets zijn doorgestroomd naar het Drumcorps, kunnen de Cadets wel weer aanvulling gebruiken. En dus is, na enkele jaren afwezigheid, Music Kids opnieuw van start gegaan. Dat heeft ondertussen al drie nieuwe muzikantjes opgeleverd, met een optie op nog twee.

Is het vervolgens tijd voor een rectificatie. Uw verslaggever richt een welgemeend excuus aan Romy. In een eerder verhaal ben ik uitgegaan van informatie van een zeer betrouwbare bron, namelijk haar eigen vader. ‘Nooit doen,’ voegde Romy me toe. ‘Die man heeft al tijden last van z’n rug waardoor hij geregeld niet weet waar hij het over heeft.’ In mijn verhaal over de date van Romy en Co had ik geschreven dat Co dan wel een notoire telaatkomer is, maar dat hij dat vervolgens wel goed maakte met een heerlijk ontbijt. ‘Helemaal niets van waar,’ brieste Romy, terwijl ze een hap nam van een stukje vlees. ‘Ik heb daar voor gezorgd.’

Navraag bij Co (u kent me, hoor en wederhoor staat zo nu en dan best wel enigszins hoog in mijn vaandel) leerde dat dat inderdaad klopte. Co was echter wel blij met het verhaal, aangezien diverse van zijn vrienden hem hadden laten weten dat ze geroerd waren door zijn romantische inborst. Yeah, right…

Minder leuk nieuws was er van Dhanuja. Hij stopt namelijk. Niet omdat hij er niets meer aan vindt bij ons, maar omdat dat moet van z’n ouders. Dhanuja heeft z’n schoolwerk het afgelopen schooljaar wat te weinig, of zeg maar gerust veel te weinig, aandacht gegeven. En daar stonden dus sancties op. Bij Premier houden we uiteraard de vingers aan de pols en mocht Dhanuja niet zijn best doen, volgt er onmiddellijk straf. Ik begreep dat hij een exact pakket heeft, dus mochten er Premier-leden zijn die Dhanuja kunnen helpen met wis-, natuur- en scheikunde, heel graag. We willen namelijk een herfstvakantierapport met allemaal achten en negens, zodat hij gewoon weer mee kan doen met ons komende winterprogramma.

Zeggen we, tijdelijk dan, dag tegen Dhanuja, we kunnen hallo zeggen tegen ondergetekende. Het gerucht deed al even de ronde, maar de onderhandelingen zijn nu zo goed als afgerond en dus mag bekend worden dat uw verslaggever na de zomer gewoon blijft verslaggeven, maar dat dan van achter een bass doet. Hij treedt namelijk toe tot de bass-line. De onderhandelingen verliepen wat stroef omdat hij dat alleen maar wilde als de broertjes Vallinga dan ook zouden terugkeren en hem gelijk alle kneepjes van het bassdrumspelenzodathetooknogergensoplijkt zouden leren. Zoals bekend (of niet) is Johan jarenlang concertslagwerker geweest bij Onderling Genoegen en dat lijkt absoluut niet op wat er bij Premier gebeurt.

Romy heeft overigens al laten weten absoluut niet blij te zijn met deze ontwikkeling, aangezien ze dan zelfs tijdens de repetitie geen rustig moment meer heeft om haar ‘relatie’ met Co naar een hoger level te tillen. We dachten overigens heel even dat dat deze zondag al zou gebeuren. Toen we na de barbecue binnen zaten bij de bar, liep Co op Romy af en bracht zijn hoofd vlak voor dat van haar. Maar waar wij dachten getuige te zijn van de eerste kus, klonk ineens nuchter: ‘Wil je even een biertje voor me pakken.’ Tja, zo kennen we Co weer.

Ik wens iedereen een hele prettige zomervakantie. Doe geen dingen waar je achteraf spijt van hebt, want we willen in september gewoon weer van start met de hele club.